fbpx
Annonse:
Parkeringen Arendal Kirkegård.
Parkeringen Arendal kirkegård.

Innkomst til Arendal Kirkegård

POLITIKK:

Så fort det kommer et regnskyll, så står veien under vann. Dette har vært tatt opp av inntil flere, og selvsagt har det blitt sagt at det skal ordnes. Joda, de har laget en avlastingsvei, men det løser ikke problemet. Det er ikke bare veien som står under vann, men også store deler av parkeringsplassen. Avlastingsveien er heller ikke mye å skryte av. Den går tvers igjennom et av kommunens deponier.

Den er ikke mye pen og i dårlig forfatning. En burde forlange noe mere av hovedveien inn til Arendal Kirkegård. Før de begynte å fylle ut ved rundkjøringen i Amerikakleiva, var det aldri overvann på Høgedal.

Der var skikkelige grøfter som sørget for at vannet ble ledet ut i Biebekken.

Da de tillot utfylling ved rundkjøringen, må noen i kommunen ha sovet i timen, siden de ikke sørget for drenering. Det er jo innlysende at alt er tettet igjen. Inne ved nederste gravlund er det en bekk. Denne må jo ha et avløp. Det nytter ikke bare å heve veien. Hva skjer med de nederste gravene ved parkeringsplassen?

Vannet står jo nesten opp til de. Hva skjer hvis vi virkelig får kraftig regn over lengre tid. Det må da være noen oppegående politikere som kan ta tak i dette! Det må jo lages et nytt avløp eller gjenåpne det gamle.

Kommunen klager over at de har dårlig råd. Takker for det. Det ser for meg ut til at alle penger og krefter går til Barbu og ytterste del av Langbrygga. Resten av kommunen kan seile sin egen sjø. Glem alt det eksisterende. Nybygging er tingen. Nå må kommunen begynne å ta vare på det vi har fra før, og nå forventer jeg at noen tar problemet med innkjøringen til kirkegården alvorlig.

Den fine og velholdte kirkegården fortjener en skikkelig adkomstvei.

Jan Gundersen Nyli