fbpx
Annonse:
986c774d1d6562bc8e7a5cb7d472c895.jpg

Ikke rør Åsbieskogen!

POLITIKK:

Bakgrunnen for spørsmålet er Veivesenets planer for å løse Arendals framtidige trafikkproblemer, der de peker på veier gjennom Arendals byskog som en mulighet. Dette har vakt voldsom harme. Vi fikk så mange svar at vi måtte kutte mye for å få plass i avisa. Enda mange flere har svart enn de vi har fått med her, og mange innlegg er kortet mye ned. Men her er noen svar på det spørsmålet fra skogens brukere:

Gonda Smit: Jeg har sett at politiet trener hundene sine der. Har sett fiskere øve på fluekasting. Åsbieskogen og Biejorden er så mye! Å sitte og høre på fuglene, se en rådyrfamilie eller en elg med kalv. Og bever, jerv, firfisler.

Ingvild Ljøstad Nilsen: Superspennende 100-meterskog for alle som vokser opp i nærheten! May Christine Arntzen: Grøntareal i sentrumsnært område.

Anne Kjerstin Magnussen: Galskap å ødelegge et av de få bynære naturområdene i Arendal til fordel for enda mer bilbruk! Vi må bruke mindre bil, ikke mer i fremtida! Frode Hartvigsen: Med så mange som bruker denne skogen ville det bli en ren katastrofe med en bilvei gjennom. Her er et rikt dyreliv og gytebekk for sjøørret. Håper politikerne ser verdien av denne skogen, for denne skal vi kjempe for.

Vivian Nilsen: For at barne familier kan bo sentralt, men likevel ha muligheten til å la barna vokse opp med skogsturer i det hverdagslige. Det er kjent at i dagens samfunn sitter både barn og voksne mer i ro enn før, men denne grønne lungen i Arendal blir flittig brukt til viktig aktivitet i det daglige, året rundt! Man møter alltid på andre som er der for å trekke frisk luft og mosjonere i flott og sunt terreng. Og det er stort nok til at man ikke tråkker oppi hverandre selv om det er en populær plass å være.

Unni Falch Eriksen: Klart vi trenger Åsbieskogen. Det er et

flott friområde både sommer som vinter. Det godt å være der.

Unni Holland: Jeg er så heldig å ha Åsbieskogen som nærmeste nabo, og hører fuglesang fra morgen til kveld, ser ender og rådyr kose seg, trærne skifte farge, mennesker gå eller løpe på stiene – det gir meg en opplevelsesrik hverdag.

Thor Espen Hartvigsen: Vei gjennom skogen ville ødelegger sinnssykt mye bare for å spare tre minutter i bil. Dyreliv og turområde blir også ødelagt veldig.

Christina Knudsen: Den fineste plassen. Det er derfor jeg trives med å bo her.

Lene Holthe: Godt alternativ til lysløypa. Barna koser seg utrolig godt i skogen.

Marianne Tønseth: Nærhet. Rekreasjon. Fantastiske natur med et utvalg av stier. Bruker skogen flere ganger i uken.

Bente Jonassen: Lokale skoler og barnehager bruker Åsbieskogen til aktivitetsdager og tur områder. Speidergrupper bruker den ukentlig. Orienteringsløpere bruker den, bare for å nevne noe. Selv bruker jeg området flere ganger i uka til turområde, man kan gå i timesvis i eller utenfor løype. Det ville vært forferdelig hvis denne grønne lommen blir ødelagt av bilvei.

Ivar Bringsverd-Andersen: Det er viktig at mi alle står sammen i denne saken, og ikke gir opp kampen for at Åsbieskogen skal bestå. Den er viktigere enn bilvei!

Morten Brune: En by med respekt for seg selv, har sin egen bymark. Thorstein Walle: Turog treningseldorado i skog og mark rett ved sentrum er få byer forunt å ha. Dette MÅ beholdes!!!

Anita Omholt: Supre turområder, hvor man ikke trenger å gå langt for å kose seg med barna.

Kristin Lund Eines: Rekreasjon! Rune Kristiansen: Åsbieskogen gir glede og folkehelse til en mengde barn, voksne og dyr. Arendals siste grønne lunge som mange mennesker bor i gangavstand til.

Tor-Emil Josephsen: Åsbieskogen er en del av Arendals-historien og mange skoler bruker skogen.

Bjorn Fiskvatn: I Arendals-området er det for få rekreasjonsområder som det er.

Sune Berthelsen: Naturen så nærme. Ann-Bjørghill Lilleaas: Det er et fint sted å gå tur. Et slikt sted de fleste av oss trenger. Naturen gir oss glede og det er også fint for barn og dyr at vi har et slikt område. Det ligger i gangavstand fra bykjernen, så en slipper å bruke bil når en skal dit.

Bjarni Hauksson: Alt som har vokst i årenes løp, må vi ha respekt for. Vi må tenke langsiktig.

Thomas Parlow: Flott natur. Utallige stier. Nærhet. Rikt dyreliv. Daglig rekreasjon.

Svenn Olav Skåland: Det er et fint og rolig sted å gå turer med små barn og hunder.

Kristin Lund Eines: Kortreist trening.

Janne Rasmussen Hartvigsen: Natur, lek og moro. Trening både sommer og vinter.

Majbritt Legind Hersel: Vi trenger grønne lunger vi kan puste i. Vi fikk ikke en i Barbu, nei vel, men la oss få beholde de vi har! Det er kritikkverdig når mulighetene barn, unge og voksne har til aktivitet, fjernes.

Evy Ann Jonassen: Åsbieskogen blir brukt hver eneste dag året rundt til løping, gåturer, sykling, ridning m.m. Området er vakkert, man får litt “jungelfølelse” inni der:) Man er redd for kødannelse på de eksisterende veiene om noen år. Men er man ikke redd for å ruinere oss for Arendal bys kanskje vakreste turområde? For generasjoner fremover! Hva er vel skjønnere enn å se små barn med gule vester sitte med nisten sin og høre på fuglene som synger for dem? Er de heldige ser de et rådyr hoppe forbi også. For det bor ville dyr i Åsbieskogen! Åsbieskogen er et supert treningssenter, og et herlig rekreasjonsområde.

Ivar Bringsverd-Andersen: Vakkert skogsområde med historiske gamle skogsveier som er til stor glede for oss alle, i generasjoner.

Heidi Blom-ohlsen: Åsbieskogen er nærområde for skoler og barnehager, og en bør vel heller tenke utbygging av aktivitetsløyper og annet gøy i skogen. Her er lett å sykle, bruke barnevogn og elektrisk rullestol. Bruk heller pengene på vedlikehold og kreative løsninger som gjør det gøy å være i skogen!

Inger Sofie Hagen

Aksjonsgruppa for vern av Åsbieskogen og Biejordene