fbpx
skip to Main Content

HØYRE-KAMP

Hvordan kan vi være trygge på Helseminister Bent Høies løfter om fullverdig sykehus i Arendal når det samtidig raseres og han ber de tillitsvalgte være stille?

Hvordan kan vi stole på Høyres ord når de samtidig ikke har en plan for sykehuset i Arendal eller er villige til å ta opp kampen?

På Aust Agder høyres årsmøte for noen år siden hadde jeg en resolusjon til støtte for sykehuset i Arendal, det var et strategisk viktig dokument. Ingen stemte for det! Ikke en eneste ville se på det eller høre om det. Jan Roger Olsen sa samtidig på NRK Sørlandet at dette ville kunne sette Arendal på helsekartet en gang for alle, massiv støtte fra kompetente ansatte ved sykehusene. Men ikke et ord om dette i Høyre.

Høyre sier at det må komme et nytt styre og kanskje ny direktør. Jeg må påminne om at styret i SSHF har vært byttet ut mange ganger. Dessuten vil et nytt styre vil være like skjev -fordelt mellom aust og vest som tidligere og en ny direktør vil antageligvis ikke gjøre noen endring for sykehuset i Arendal. Jan Roger Olsen gjør det han får lov til av helseminister Bent Høie. Stedlig leder, ja kanskje men ikke en nikkedukke, det behøver vi ikke.

Skrekksenario for sykehuset i Arendal er Arendal høyres svakhet for helseminister og venstres planer for et felles Agder.

Kommune og fylkesting valget nå har ikke mandat over sykehusene, men valget nå vil sende signaler til minister og regjering om at de skal ligge unna sykehuset vårt. Videre må vi ha lokalpolitikere som tørr og vil ta kampen, den kampen har ikke høyre tatt. Vi må ha lokalepolitikere som våger si fra!

Sykehuset er den viktigste kompetansebedrift for Aust Agder, vi kan ikke la sykehuset gå under.

La valget nå bli et viktig signal til Helseminister Bent Høie, det kan redde oss.

Knut Tveiten

Pensjonist Partiet.

Back To Top