fbpx
skip to Main Content

Hyklerne i Rødt og SV

POLITIKK:

Det ble åpenbart at mangfoldet ikke inkluderer FrP eller Høyre. Alle er like, men noen er likere enn andre, skrev George Orwell i den allegoriske romanen «Animal Farm». Om Orwell hadde observert 8. marskomitéene i Arendal og Kristiansands opptreden ville nok bokens tittel vært «Sørlandet 2015». Inkludering, likhet og mangfold i 8. marskomitéene er tydeligvis kun akseptabelt om ingen stiller spørsmål ved sosialistveteranenes beslutninger. Lenge leve konformiteten.

8. marskomitéen i Kristiansand, med tidligere Rødt-politiker Lisbeth Reed i spissen, bestemte at FpU ikke skulle få komme til orde kvelden før arrangementets start. Attpåtil uten å inkludere en eneste representant fra høyresiden i beslutningsprosessen. Da undertegnede stilte spørsmål ved dette kom svaret: «bestemt er bestemt» tett etterfulgt av «men dere skal få lov å gå i toget». Få lov!

Hvem er egentlig dere til å definere hva som er kvinners rettigheter? Hvem er egentlig dere til å definere hvem som skal få kjempe for det? Sammen representerer SV og Rødt fem prosent av Norges befolkning. Om beslutninger skal fattes etter en flertallsmetode i vårt demokrati har dere svært lite dere skulle ha sagt. I all beskjedenhet kamerat Reed, flertallet er ikke enig med deg. Det er en av grunnene til at jeg blir kraftig provosert av at du og kommunistkameratene tror at dere har ideologisk makt over hva som skal bli sagt på kvinnedagen, og hvem som skal få si det.

Ungdomspartiene i Vest-Agder har jobbet i over ett år for å skape et godt miljø oss i mellom. Vi møtes for å planlegge arrangementer sammen, vi går på bowling og vi har det hyggelig i hverandres selskap. Ja, politisk uenighet er et faktum, men vi forsøker å innprente en felles forståelse av at vi ikke er fiender – vi er kollegaer. Vi har alle en fellesnevner i at vi, med vårt ungdommelige engasjement, forsøker å gjøre verden til et bedre sted.

Oppførsel som utvist av 8. marskomitéene dreper dette engasjementet. Oppførsel som utvist av 8. marskomitéene skaper et «oss og dem», ikke vi. Fiender, ikke kollegaer. Hva slags rollemodeller vil dere egentlig være for fremtidens politikere? Oppførsel som utvist av 8. marskomitéen går i mot alt som er godt i det arbeidet vi har gjort tverrpolitisk det siste året. Dere bør skamme dere.

Men mest av alt synes jeg det er utrolig synd at vi ikke fikk til et inkluderende arrangement på kvinnedagen i år. Vår visjon er å kunne ha politiske uttalelser alle kan stille seg bak på kvinnedagen, uavhengig av om man stemmer SV eller FrP. Et arrangement hvor vi setter fokus på like rettigheter uavhengig av hva man har mellom beina, fremfor hvor lite begeistret Rødt og SV er for H-FrPregjeringen. Om dere ikke kan støtte et slikt arrangement er dere en gjeng med hyklere av dimensjoner, og det er på tide å legge uttrykk som inkludering, likhet og mangfold på hyllen.

Back To Top