fbpx
Annonse:
Deacfaf5c690749aaf469725d1fd8ee9.jpg

Hvorfor park?

BYUTVIKLING:

Alle voksne er opptatt av at vi bruker fritida vår på en fornuftig og ikke minst trygg måte.

Jeg føler at unge blir tvunget til å henge på senteret, til det punktet at vi har kallenavn på de forskjellige benkene der, som for eksempel «lilla vegg» der hvor tven henger. Maxis er tatt over av sure pensjonister, Harebakken av skrikende småbarn. Arenasenteret er mangfoldig, men det er helt klart alt for mye tenåringer. Hvor realistisk og også smart er det at alle går på biblioteket? Vi er mange, og vi er høylytte. Og all denne skrikinga skal altså stappes inn på et senter.

Jeg er en stor tilhenger av Kilden, men tro ikke at det bare er positivt. Jeg får mange kommentarer og folk setter en slags «label» på meg, fordi jeg ikke henger på et treningsenter. Men når femtenåringer henger på treningsentere, da har det også gått for langt. Vi trenger frisk luft! Vi trenger et sted å koble ut! Og hva er vel bedre enn en park å gjøre dette i?

En park der ungdommen kan sitte, spille musikk, henge med kjæresten, kline, tulle, bråke, leke, listen er lang, men den er viktig. En park der ungdommen kan få kjenne på bylivet, og på sørlandssommeren. For alle er det ikke naturlig å ligge på stranda, eller ha familieferier i båten. Mesteparten har ikke så mye å gjøre i Arendal på sommeren. Hør på folket! Vi har uttalt oss i mange år om vårt ønske om en park. Vi skal tross alt bo her!

En penere by, et grønnere sentrum, og gleden som dette medfører, vil tiltrekke flere familier, og kanskje hindre at alle flytter vekk fra byen. Hvorfor gjør dere ikke dere mer attraktive for å få unge voksne til å ville bo her? Hvis dere tiltrekker flere familier med barn, så vil dere tjene mer cash i det lange løp. Bedre pendlemuligheter, så trenger vi ikke de store, stygge kontorbyggene, på de beste, sjønære tomtene i byen vår.

Vi vil ha park! Folket har talt i mange år! Tenk utenfor de boksene dere nå bygger, store og stygge og nesten litt truende, og tenk litt kreativt. Hva er argumentet deres, at det er dyrt med park? Virkelig? Praksisplasser til elever ved Sam Eyde. Sommerjobber til ungdommen. Det er mange arbeidsledige ungdommer i Arendal. Mindretallet får jobb før de er atten. Tro meg, femtenåringer klarer å luke ugress og dytte på en gressklipper. Vi vil ha park nå! Mer enn bare en gressflekk med en huske, eller en betongplass full av sprøyter. For kom igjen, sprøyter er det mye av.

En park vil kanskje trekke ungdommen ut framfor inn på McDonalds. McDonalds er for øyeblikket det stedet der man best kan se mangfoldet blant byens ungdom. Det blir bare for dumt, det er ikke sånn det skal være! Mangfoldet der inne er ikke veldig bra det heller. Det ser ikke akkurat lyst ut, (hvis man ikke regner med enkelte av jentenes hår) der inne blant fjortisene uten organisert fritid og de litt mer ustabile, svartkledde, og egentlig ganske trivelige emoene som ingen gir en sjanse. Arendal sentrum har representanter fra nerdene, taperne, misbrukere eller trenings narkomane, men de må man inn på kick for å finne. Hvorfor er ikke sunn, frisk ungdom representert som et alternativ? Har dere skremt dem bort? Eller er det heller det at de ikke trives et sted der «frisk luft» er eksos og brostein? Der det nærmeste man kommer sørlandsidyllen som dere mener dere fortsatt klarer å bevare i Arendal, er stanken fra krabbebåten som de fleste ungdommene helst unngår?

Hvorfor gir dere oss ikke sjansen til å virkelig føle familielivet, grilling i parken, og så kjøpe is på butikken rett ved? Få oss vekk fra skjermene! Vær et godt eksempel! Gjør jobben deres! Gjør Arendal til et godt sted å bo og være!

Å spille på lag med ungdommen vil gi dere store fordeler! For når vi plutselig har politikere som hører på oss, så liker vi de politikerne! Hvem vet hva det kan bety for kommunevalget? En dag er det tross alt våre stemmer dere skal gjøre dere fortjent til.

Ja, alle tjener egentlig godt på en grønnere og friskere by. De tjener positive opplevelser. Og det tiltrekker kanskje enda mer turister, som betyr mer cash for dere. Park er ikke bare utgifter, for all aktivitet som kommer med denne parken kan man sikkert tjene på! Og grådige som dere framstår, så kan det være en stor fordel!

TENK UTAFOR BOKSEN!

Oda Emilie Faureng Arendal