fbpx
skip to Main Content
VIL DRIVE SELV: Rådmannen Mener Hove Drifts- Og Utviklingsselskap Må Aktivt Inn I Asylmarkedet Slik At Kommunen Kan Drive Asylmottak Selv. Formannskapet Mener Saken Bør Vente Til Januar. Arkivfoto/Esben Holm Eskelund
Arkivfoto

Hvor ansvarlige politikere har vi?

Nok en gang føler vi for å ta pennen fatt – vi som er ansatte her på Hove.

Vi leser i avisen at politikere fra flere partier vil gå inn for å avvikle HDU som aksjeselskap. De antyder da at ansatte kan overføres til en enhet i kommunen.
Vi blir målløse! Hvordan tenker dere? I 2018 har HDU hatt seks 100% ansatte og fem deltidsansatte på lønningslisten. I tillegg har det vært totalt 20 personer på lønningslisten i sommersesongen. Lønninger utbetales av HDU. Her er ingen overføringer fra kommunale poster til dette. Det vil si at vi ikke koster «skattebetalerne» et øre!

Drift og vedlikehold av bygninger betales av HDU. Dette koster heller ikke skattebetalerne et øre! Hver vinter blir flere hus opprustet / oppgradert. Kundenes innspill / behov blir evaluert og tatt med i planlegging og arbeid. Vi jobber målrettet for at kundene våre skal trives og ha ønske om å komme igjen til Hove. Fornøyde kunder gir inntekter som igjen gjør oss i stand til å ruste opp Hove til det dere ser i dag. Det gjør oss også i stand til å ruste opp og vedlikeholde de store flotte friområdene, lekeplass og idrettsbaner som også benyttes av turfolket og gjør Hove til En plass for alle. Flere av de kommunale friområdene vi kjenner til i dag blir ikke ivaretatt som de burde fordi det ikke er penger til det. Hva da med det enorme friområdene som vi her på Hove forvalter på vegne av kommunens innbyggere? Vil det fortsatt være penger til dette slik det vedlikeholdes i dag?

Hvorfor vil dere endre oss? Har bystyrets politikere detaljert oversikt og styring over hva som skjer i andre enheter i kommunen eller i KF?
Politikerne v/generalforsamlingen kan da oppnå det de ønsker ved noen endringer i vedtektene? Tettere oppfølging / tilbakemeldinger fra styret? Arendal kommune har flere selskaper som er organisert som AS. Det fungerer veldig bra for HDU og det er vel en grunn for at kommunen har såpass mange AS. Er virkelig velgerne klar over hvilken kostnad politikerne ønsker å påføre kommunale budsjetter ved å legge ned HDU? Arbeiderpartiet går ut i avisen og sier de har hatt en god prosess før de kom frem til konklusjonen. SV annonserer det samme. Hvem har dere spurt? Vi ansatte har ikke fått et spørsmål. Er dette en personalpolitikk dere står inne for?
Arendal kommune kjøpte området av staten i 1998. Den gang ble området driftet av Norsk Folkehjelp. Norsk Folkehjelp avsluttet og Hove Drifts- og Utviklingsselskap AS ble etablert i 2002. Vedtatt av politikere. HDU er 100% eid av kommunen. Bystyret har også vedtatt en utviklingsplan for Hove. HDU har forvalter områder, bygg og utleie. Vi har tidligere gitt uttrykk for at vi er svært fornøyde med og stolte av utviklingen på Hove. Vi er stolte av å jobbe i HDU. Utviklingen på Hove gjennom de årene HDU har eksistert er en suksess. Ved presentasjon i generalforsamling hvert år er dette blitt applaudert. Turfolket ser at områdene blir mer og mer tilgjengelig for alle. Gjestene som bruker Hove til arrangementer ser at hus og aktivitetsområder blir bedre og tilgjengelig for alle.
Hove leirsenter har kunder som har benyttet Hove i over 30 år. Og de kommer igjen.

Hvordan vil dere fordele pengene i et stramt kommunebudsjett? Hvor skal pengene tas fra? Hvem vinner? Hvem får den kommunale krona? Vi ser for oss at det må velges mellom skole, barnehage, sykehjem og eldreomsorg generelt, ungdom og kultur. Vil da opprustning av et bygg på Hove nå frem? Det vil enhver ansvarlig borger erkjenne at ikke blir populært. Drift av lovpålagte tjenester får prioritet i kommunal sammenheng fremfor festivaler, camping og gamle hus på Hove. Er det mulig å drive forretningsmessig i en kommuneenhet? Det er ingen 08 til 16 jobb i leirsenteret på sommeren. Sesongvirksomhet / størrelsen på gjestegrupper kan ikke forenes med kun 8 til 16 jobb. Det kan ikke forenes med oppsatt turnus. Hove Leirsenter er en turistbedrift som er avhengig av fleksible ansatte. Vi trives med fornøyde kunder, vi trives når vi ser at vi leverer, vi trives med sesongene.

I årene med den gamle Hovefestivalen kom vi opp med 90 000 gjestedøgn i året. Det er langt mer en hotellene i distriktet. Etter Hovefestivalen er tallet pluss / minus 50 000 gjestedøgn. Er det oppgaven til en kommunal enhet å drifte dette? Hva da med konkurranse mot hoteller og andre overnattingsbedrifter? HDU / Hove Leirsenter administrer avtaler med Agder Parkourpark, TrollPark Hove, Arendal catering pluss mange flere kunder som leier lokaler av oss på helårsbasis eller deler av året. HDU / Hove Leirsenter administrerer bestillinger og avtaler med gjestene som utgjør alle disse gjestedøgn. Vi har fått med oss at Arbeiderpartiet og sikkert flere ønsker Canvas Hove sine spennende planer velkommen. Hvis dere er fornøyd med resultatet – hvorfor vil dere da legge ned selskapet som har jobbet frem resultatet? Det er vanskelig å forstå.

Ønsker virkelig politikerene å avvikle Hove Drifts- og utviklingsselskap på denne måten? Pålegge Arendal kommune de store utgiftene det vil bli å drifte Hove? Lønninger? Driftskostnader? Frem til i dag har ikke Hove kostet skattebetalerne eller kommunen noe!
Her bør politikere tenke seg om og ikke la seg rive med av «Hovesaken». Det dreier seg om langt mer enn dette.
HDU skal skape gode opplevelser for nærmere 10 000 – 15 000 unike gjester og turfolket på Hove.

Utdrag fra Geita 13.05 «I helgen arrangerte Arendal MC-klubb det tradisjonsrike Tiurtreffet. De tre siste årene har kubikksyklistene inntatt Hoveleiren, og allerede er neste års tiurtreff på Hove booket inn i kalenderen. – Her kommer de til alt ferdig og folk kan sove inne om de vil, sier Simonsen til Lokalavisen Geita. Hun er sjefen, og det står tydelig på t-skjorten også – «Queen of motherfucking everything», så det ikke skal være noe tvil. Hun er mer i tvil om tittelen egner seg i avisen. MC-president Jan Ivar Evensen og «dama som fikser alt», forteller at de er veldig fornøyde med hvordan Hove drifts- og utviklingsselskap AS legger til rette for klubben og arrangementet. – Det er et veldig godt samarbeid og de hjelper til med alt vi ber om, sier de uoppfordret.»

 

Back To Top