fbpx
Annonse:

Hva er betydningen og implikasjonene av IRGC terroristiske betegnelsen?

Teherans reaksjon før betegnelsen var veldig fortellende. Den vanlige forestillingen av kraft og tom retorikk av IRGC og militære kommandoer minner meg om mannen med fløyte som går forbi kirkegården. Mullahene forstår kun bestemte og konsekvente harde språk som de konfronteres med fasthet.

De har ikke gjort noe i reaksjon på ødeleggende angrep på IRGC-enheter og deres styrker i Syria da Israel slo deres baser flere ganget. Regimet truet med å brenne kjernefysisk avtale hvis USA trekk ut av den felles overgripende handlingsplanen og raskt gjenoppta berikelse av Uranium. Likevel, et år etter at USA dro ut av JCPOA (Den motstride Atomavtalen mellom presteregimet og 5+1 vestlige landene), søker mullahene fortsatt etter en sigarettenner for å brenne avtalen.

Teheran er mye svakere nå enn det var for et år siden i lys av:

  • de fortsatte protester og streik over hele landet
  • tap på 70 prosent av valutaverdien,
  • minst 40 prosent inflasjon
  • 50 prosent arbeidsledighet.

Nasjonalt råd for motstand fra Iran (NCRI), deres USAs Representative kontoret i Washington, publiserte nylig en detaljert bok, ‘’The Rise of Financial Empire of IRGC’’. Boken inneholder informasjon om mange institusjoner tilknyttet IRGC, som store iranske bedrifter og finansinstitusjoner, banker, bilindustrien, kommunikasjon og telekommunikasjon, bygging, landbruk, handel og tjenester, olje- og gassindustrien, gruveindustrien, stål og aluminiumsindustrien, farmasøytisk industri og mange flere. Denne boka anbefaler jeg til å lese. I boka står det blant annet;

‘’IRGC Samarbeid Fond (Bonyad Taavon Sepah) regnes som den mektigste finansinstitusjonen i landet. Ansar Bank, Irans fjerde største bank, eies av IRGC, som også er en stor aksjonær i Saderat Bank. Disse to bankene har 3 232 grener i Iran. En annen stor bank, Pasargad er også knyttet til IRGC.

IRGC er den viktigste beslutningstakeren ved nest største auto maker i Iran, Saipa. Khatam al-Anbia, som faktisk eies og drives av IRGC, er den største entreprenøren for offentlige prosjekter. Khatam har 5000 underleverandører og ca 135.000 ansatte. Khatam har også omfattende operasjoner innen olje og gass og petrokjemikalier’’.

For eksempel er khatam ansvarlig for fase 15 og 16 utvikling av Sør Pars olje- og gassfelt. Statlig publisert nyhetsbyrå IRNA sitert regissøren av ‘’Nasjonale Iranske Olje Bedrift’’ som sa at Khatamoil-kontrakter hadde overgått 25 milliarder dollar.

FTO-betegnelsen (Forkortelse av USAs Foreign Terrorist Organization) for IRGC ville ha følgende innvirkning:

  1. Den setter det iranske regimet i en defensiv posisjon, demoraliserer IRGC og dets Proxy.
  2. Det hjelper til å råtne i rot de ressursene for militsgruppene som blir trent og finansiert av IRGC.
  3. Det øker moralen til det iranske folket, da de anser IRGC som en stor styrke i å undertrykke befolkningen, samt å plyndre deres rikdom.
  4. Det gir et ekstra verktøy til den amerikanske administrasjonen for å påtale amerikanere som gir materiell støtte til regimet.
  5. Europeiske selskaper vil tenke to ganger før de handler eller investerer i Iran, da deres motparter er sannsynlig å være IRGC og dets tilknyttede enheter. (IRGC kontrollerer over halvparten av den iranske økonomien).

Del konklusjon:

Det neste trinnet etter betegnelsen er å identifisere alle tilknyttede enheter av denne beryktede organisasjonen og utsette dem for sanksjoner. Betegnelsen til IRGC utgjør et stort slag mot terrorapparatet fra det iranske regimet og sender et sterkt signal om at terrorister endelig skal betale prisen. Nå er tiden inne for at Europa inkludert Norge være med på verdenssamfunnet.

Det sistnevnte setningen her om vår oppgave som et land minner meg om et kinesisk ordtak som lyder slik:

‘’når forandringens vind blåser, bygger noen vindskjerm, mens andre bygger vindmøller’’

Den 9. april 2019 uttrykte presidenten i NCRI, Maryam Rajavi ,  sin tilfredshet med at Irans revolusjonsgarde (IRGC) var blitt oppført i det amerikanske utenriksdepartementets liste over utenlandske terroristorganisasjoner (FTO). Også vi i «Politiske Fanger for et Fritt Iran» er glade for at revolusjonsgarden nå står oppført på USAs svarteliste.

Erklæringen lyder som følger:

USA har oppført Irans islamske revolusjonsgarde (IRGC) som terrororganisasjon (FTO).

IRGC, prestestyrets fanatiske elitestyrke, har vært ansvarlig for nesten alle konflikter i Midtøsten og Europa i de siste førti årene. Bortsett fra at de undertrykker folket, styrer Revolusjonsgarden også mesteparten av Irans økonomi i dag.

IRGC har hovedrollen i regimets hemmelige atomvåpenprosjekt, og dessuten i missilprogrammene som har gått lengre enn atomavtalen (også kjent som JCPOA).

I løpet av 2018 var IRGC, sammen med det iranske etterretningsministeriet (MOIS), ansvarlig for en rekke drap og bombeangrep på europeisk jord, angrep som førte til arrestasjon og utvisning av minst seks iranske diplomater – inkludert en ambassadør i et europeisk land.

Iranske Politiske Fanger for et Fritt Iran, så vel som mange andre Iranere i og utenfor Iran, gleder seg over at IRGCs er blitt stemplet som terrorister. Dette er et skritt i riktig retning og vi oppfordrer EU til å gjøre det samme. Ved å sette IRGC på EUs terroristliste og behandle IRGC deretter, beskytter man EUs borgere mot iranske terrorangrep. Dette vil være et skritt mot fred og stabilitet i Midtøsten.

Konklusjon;

Når forandringens vind blåser, bygger noen vindskjerm, men vi må være et av de første land som bygger vindmøller. På denne måten er vi med på å sikre fred og trygghet i Europa. I et tilbake blikk på presteregimets aktiviteter i de siste 40 årene kan man se tydelig og klar enten direkte eller indirekte at det er mullahene som står bak alle de elendighetene som stammer fra terrorisme i hele verden. Og det spørsmålet vi sitter igjen med er ‘’hva er det egentlig vi venter på?’’ Spør du meg sier jeg rett ut at lytt til det presteregimets reelle motstand, NCRI, Nasjonalt råd for motstand fra Iran. Det er de som sitter med spiss kompetanse når det gjelder det tyranniske presteregimets onde triks og lureri.