Annonse:

Hovedebatten: Når nett-trollet sprekker

Pål Fostervold har i et lenger innlegg i både Agderposten og Geita hvor han refser medlemmene i Bevar Hoveodden og kaller innspillene usaklige, og med varierende aggresjon, og han blir skremt av lav toleranse for andres meninger og hatretorik.

Allerede i innledningen gjør han den samme feilen som mange utenforstående gjør, snakker kun om de 140 oppsagte campingvogn eierne. Dette er bare en liten del av  det totale bildet. Fostervold, jeg foreslår at du leser Alf M. Sandbergs historiske tilbakeblikk samt Innlegget Turid Sørsdal nylig hadde, så får du et større bilde av Hove for oss lokale.

Jeg må også få sagt at jeg ikke har campingvogn på Hove, og jeg er heller ikke med i Bevar Hoveoddens ledelse, Jeg er en vanlig bruker av Hove som tur/rekreasjonsområde som titusener av andre

Du sier at du har sjekket nærmere de mest aktive motstanderne av Canvas Hove, og du sier da (Jeg siterer)
«Det synlige på flere av deres konti var preget av rasistiske ytringer og et kontroversielt politisk engasjement,noe som hadde ført til flere advarsler,sletting av bilder og utestengninger. Problemet mitt oppstår når vanlige moderate mennesker kaster seg på slike menneskers ytringer, uten å tenke over hvem de oppmuntrer»

Så var det det med å holde en saklig tone da. Synes det jeg siterer minner om trakassering, i alle fall ikke om saklig debatt.

Jeg gjorde som deg jeg sjekket deg på nett og kom veldig raskt til en FB side som heter Windsurfing Norge. Det som møtte meg her var en henstilling til medlemmene om å kontakte vennene sine og gi likes til alt fra Canavas Hove. Leste vel for kort tid siden at Canvas Hove gikk ut at de hadde fått veldig mange likes. (Motstanden mot deres prosjekt var ikke så stor som man fikk inntrykk av.) Jeg limer inn henstillingen fra Windsurf Norge her:

Da er informasjonskrigen i gang! Canvas Hove har laget en side som skal være en motvekt til Bevar Hoveodden siden som er full av feilinformasjon, løgner, rykter og hat. Det som er planen er altså å utvikle Hove camping til bla å inneholde et skikkelig surfesenter med utleie og kursvirksomhet. I tillegg er det planlagt mange andre kule aktiviteter for hele familien. De 150 faste campingvognene som har blokkert 90% av kapasiteten til plassen har ikke fått fornyet kontrakt, og m…obiliserer stort, noe som skremmer politikerene som tidligere støttet prosjektet. Det vi kan gjøre er å synliggjøre støtten slike prosjekter har blant vanlige folk, slik at vi skaper balanse i regnskapet! Det snakkes om å gjøre noe lignende i Stavanger også, tenk hvor mye slike initiativ kan ha å si for rekrutteringen og utviklingen av brettseilingen her til lands! Alt dere trenger å gjøre er å like på siden, og vil dere gjøre litt ekstra så gå inn og lik og kommenter på oppdateringene her inne også – inviter alle vennene dine i tillegg så viser vi at det ikke er bare folk som sprer hat-propaganda som kan samle støtte!

Så kommer jeg tilbake til overskriften. «Når Nett troll sprekker.»  Det er et godt uttrykk at man ikke skal kaste sten når man sitter i glasshus. Jeg limer inn innlegget til Fostervold på Windsurf Norges kommentarfelt.

Skal vi trolle litt folkens?? Canvas Hove prøver å få til et fantastisk seile og aktivitetsanlegg på Hoveodden med landets første surfesenter med utleie og kursvirksomhet! En del av prosessen er å si opp kontraktene med faste campingvogner for å åpne plassen for almenheten og gjøre plass for et publikum som ser etter aktivitetsferie. Det falt ikke i smak, så vogneierene har lagt mye bråk i media, noe som har ført til at den politiske stemningen for prosjektet har snudd.

Kan… den som bryr seg om brettseilingens fremtid i Norge, titte innom Agderpostens facebookside, finne saker som omtaler Canvas eller Hove og like på alt av positive kommentarer? Det er så jævla typisk at sure grinebitere som er redd for all forandring skal få styre feige politikere til å droppe super-prosjekter som dette!

Trump vant valget i Amerika på trolling, kan ikke vi prøve å få til noe her?”

Når han i en replikk i det samme kommentarfeltet karakteriserer Campingfolkene på Hove slik: “Her er det bare pølser, øl og konebytte som gjelder” er det vanskelig å ta ham seriøst, og i tillegg inviterer han  sine medsammensvorene til trolling, men jeg tror nett-trollet sprakk nå.

Harald Gundersen, Arendal