fbpx
skip to Main Content

Grønn ideologi for vår tid

Jeg valgte MDG, fordi det er partiet som handler i svar på de største utfordringene i vår tid: klimaendringer.

I uke 23 og 24, så har det vært flotte målinger til MDG.

Jens Aldo Carrizo-Nilsen. Arkivfoto

SV og V har gått tilbake på målinger fordi samarbeid lokalt og nasjonalt har svekket deres troverdighet som miljøpartier. Et nytt alternativ som kjemper for å ta vare på nærnaturen, men for det meste på Tromøy og Hove, er Hovelisten. De fikk i siste lokale måling svært gode resultater, men er Arendal klare for å få en liste med folk som har bare èn sak; Hove og ta vare på nærnaturen der? For meg er det viktigere å få MDG tilbake i Bystyret med nye og motiverte listetopper som i tillegg til å ta vare på Hove, også vil ta vare på hele kommunen.

For den beste grunnen til å stemme MDG, er ikke at SV, Venstre, Rødt og Hovelisten ikke bryr seg om miljø og klima. Det er bare det at MDG er det eneste partiet som har en helhetlig, grønn ideologi. Politikken vår er bygget på tre solidaritetsprinsipper:

Solidaritet med
;

  1. Andre mennesker,
  2. Dyr og natur,
  3. Fremtidige generasjoner.

Vi jobber for et medmenneskelig samfunn i økologisk balanse og mener budsjettbalansen må handle mer om ressurser og mindre om finans. På lokalnivå betyr dette at vi er opptatt av hvordan vi forvalter naturen. Vi vil sikre befolkninga trygge liv i omgivelser uten forurensning, både nå og i fremtiden. Vi vet at å ødelegge for miljøet er å ødelegge for oss selv.  Jeg valgte MDG, fordi det er partiet som handler i svar på de største utfordringene i vår tid: klimaendringer, rovdrift på naturressurser og kortsiktig “meg først”-tankegang. MDG vil stanse klimaendringer, behandle naturen med respekt og tenke globalt 100 år frem i tid.

For Venstre ligger liberalismen i bunn og for SV sosialismen. Det betyr at de mister sin særegenhet om de ikke fremmer liberalistiske og sosialistiske saker først. Som små partier, betyr det fort at man får mindre gjennomslag på miljø. Politikk er å prioritere. SV har stemt for miljø og klima, men har ulempen at de er låst på venstresiden og står uten innflytelse om Høyre for eksempel får 45%. I tillegg er SV låst i saker som valget mellom offentlige og private barnehager, der MDG er mer åpne til sinns og kan spare politisk kapital til miljø der SV må bruke sin på rent ideologiske spørsmål. MDG er blokkuavhengige og kan samarbeide til begge sider. Men vi sier NEI til FRP!

Du finner ingen klimafornektere hos oss, men vi er ikke perfekte. Vi er ikke allvitende og vi kommer til å være avhengig av innbyggernes kunnskap for å treffe de beste beslutningene. Men det vi vet er at klimaet krever handling nå, før det er for sent!

Men én ting er helt sikkert om du stemmer grønt. Da får du valgt inn noen representanter som ser på det som sin viktigste oppgave å møte de store klima- og miljøutfordringene Arendal står ovenfor med mer enn ord.

Jens Aldo Carrizo-Nilsen
Ordførerkandidat for Miljøpartiet De Grønne Arendal

 

Back To Top