fbpx
Annonse:
A774aaabb133b01f4137a08ccc949fab.jpg

Gratulerer med 10-års jubileum!

POLITIKK:

Arendal jazzklubb begynte vår virksomhet høsten 2002. De første årene holdt vi til på Havnepuben, men straks kulturhuset stod ferdig flyttet vi inn i byens nye black box i Lille Torungen. Det første arrangementet hadde vi i dag – 9. mars – for 10 år siden, under det årets Griegfestival. Dag Arnesen hadde arrangert Griegs musikk for en strykekvartett og for sin egen jazzkvartett. Etter dette viser en rask telling at det har blitt 152 arrangementer i kulturhuset i regi av Arendal Jazzklubb frem til nå.

Allerede i måneden etter vårt første arrangement ble den første liveinnspillingen festet til tape fra Lille Toungen. Det kan høres på Petter Wettre sin CD State of the Art. Året etter på var det The Core sin tur, riktignok på en CD kun utgitt i Japan. Slik gikk det altså til at man også i solens rike kan glede seg over musikken som ble skapt i jazzklubben i Arendal kulturhus.

Det var fint for Arendal jazzklubb å være på Havnepuben, men mye sjauing med lydutstyr og piano var det. I Arendal kulturhus er alt lagt til rette for god lyd. I all vår bookingarbeid legger vi vekt på å presentere kvalitetsmusikk vi selv har lyst til å høre. Når vi først gjør dette er det et ”must” at lyden skal være på plass. Takket være kulturhusets ypperlige lydteknikere er dette alltid på stell, noe vårt fine og alltid lyttende publikum setter stor pris på.

Går det som vi vil – og politikerne i Arendal fortsetter å subsidiere lokale brukere av huset gjennom ”kulturhusmillionen” – ser vi frem til å kunne presentere vårt program i postkassene gjennom Kulturhusets programfolder i mange år fremover. Takk for godt samarbeid og til lykke med jubileet!

Arendal jazzklubb v/styremedlem Frank Kvarstein