fbpx
Annonse:
Linda Christensen Kulturredaktør
Linda Christensen Kulturredaktør

Fra gråstein til diamant

I helgens magasin kan du lese om «diamanten på Saltrød», nye Stuenes skole. Den østlige delen av Arendal har fått en ny stolthet. Gamle kamphaner møtes i gledesrus. Rektor, politikere og ordfører samles i skjønn forening, og elevene jubler i takt. Skolen er åpnet, og alle hjerter gleder seg.

Samtidig som det feires og gledes over ny moderne skole på Stuenes, henger det på ny en mørk sky over naboskolen, Eydehavn. For mens barna på Saltrød kan glede seg til en fremtid i pustevennlige omgivelser, lyse lokaler og nypussede vinduer, frykter elever, foreldre og lærere ved Eydehavn skole en ny runde med kamp. Skolen har allerede blitt vurdert lagt ned en gang, blitt reddet, men er nok en gang truet.

Eydehavn skole blir igjen en kasteball idet vi går inn i de siste månedene før valget, et «skolevalg» der aksjonsgruppene må jobbe hardt for å lokke ut bevaringsløfter av byens folkevalgte. Er det ikke på tide at elever, lærere og foreldre får fred? Hva med å sette den berømte streken og innse at lokalsamfunnet også trenger småskolene, og la det være med det!

Diamanten kan sole seg i glansen av de nyslipte kantene. Saltrød har fått et nytt smykke, den perfekte alliansering. Det ferdige bygget har alle fasiliteter, elevene og personalet kan fryde seg over moderne løsninger. Det er bra, fortjent og vel unt. Vi gratulerer!

Riset bak speilet er gråsteinen på Eydehavn, plassert i skyggen av en diamant, som voktes av en horde bekymrede foreldre som er livredde for å miste grunnsteinen til barna. Ja, vi går et spennende skolevalg i møte.