fbpx
skip to Main Content

Fortetning

Stakkars Sissener. Ja, jeg mener det. Det er vanskelig når utbyggere vil gjøre noe, som ikke andre naboer vil. Men det var ingen i Høyre som snakket om det, da de tok utsikt fra den gamle bebyggelsen i Barbu, eller når de lot Grandgården ta utsikt i fra beboerne på Neset. Nå får Sissener smake sin egen medisin. Bordet fanger. Barbu og Neset er bare to av de mange tilfellene hvor innsyn har økt og utsikt redusert. Dette for å tekkes boligspekulanter og en ide om at vi må fortette alle steder i byen. Jeg tror ikke så veldig mange forstår hvorfor vi må fortette så veldig. Vi har da plass nok eller hva? La oss beholde noen grønne lunger. Det er ikke farlig om det skulle være litt plass mellom husene.

Kanskje noen nå begynner å innse at det kanskje ikke er så bra å putte inn store bygg i allerede etablerte områder med eneboliger og eldre bebyggelse.

De bør muligens se litt på trivselen og hvilken ulemper det påfører den enkelte. Fordi om Oslo, etter sigene, må fortette, så behøver ikke vi å være apekatter og følge etter. La oss nå være en mellomstor by hvor innbyggere og tilreisende trives. La oss beholde vår egenart.

Hvorfor skal vi etteraper Aker Brygge og Bjørvika?

Det ble sagt at vi måtte fortette langs den såkalte kollektivaksen, slik at vi skulle spare miljøet. Ta en tur ned på Kystveien morgen og kveld å se på trafikken. Det er ingen som tenker på miljøet for de som bor langs Kystveien. Men det er jo stort sett eldre bebyggelse og den er det ikke så farlig med.

La oss nå håpe at dette med Sissener får konsekvenser og at politikerne begynner å tenke sjøl. De bør nok tenke på at det de bestemmer, også kan ramme de selv.  Nå får politikerne ta makten tilbake og ikke la eiendomsspekulanter og utbyggere ha all makt. Lag trivelig boligområder, og tenk på de som bor der.

Jan Gundersen

Nyli

Back To Top