fbpx
skip to Main Content

Flyktninger

Sitter og funderer på flyktninge-situasjonen. Det er merkelig at så mange flykter samtidig og bruker de samme rutene. Er dette en velorganisert «chartertur»? Man kan jo lure. Der må sitte noen bakmenn som organiserer dette og tjener store penger på andres elendighet. Videre så er det noe som slår meg. Hvis man flykter fra krig, så ville man vel være fornøyd med å komme til et sted hvor krig er fraværende. Men nei, de vet nøyaktig hvor de vil. Der hvor man får de beste økonomiske «tilbudene». Noen må ha fortelt de dette. For meg er det unaturlig at folk fra Afrika og Midtøsten velger Norge og Sverige. Det er utrolig at de vet så mye om hvilke rettigheter de har. Dette må være svært godt organisert! Mange vil til Norge, for der får de mye penger. Da kan de sende penger hjem. Jeg trodde jo at de skulle få penger til å leve for og ikke for å sende penger hjem. Da må de få for mye!

Funderer også på om mange av de som kommer nå, er folk som har stått Assad nær, og nå begynner å få kalde føtter.   De ser kanskje at Assad står for fall? Hvordan er vi kommet i denne situasjonen? For det første så har vestens politikkere ikke fordømt diktatorene, før opprørsgrupper (frigjøringshærer) har dukket opp. Da roper Vesten: «død over diktatoren» og plutselig støtter de opprørerne. De jublet for «den arabiske våren». Hva ble resultatet? Jo, kaos og enda verre enn før. Hvorfor prøvde ikke Vesten å presse diktatorene på et tidligere tidspunkt, til litt mere humant styresett? Nei, de var redde for at de skulle tape på det. EU og FN har spilt en ynkelig rolle i denne situasjonen. Man har sett hvor tafatte de er. Det er bare byråkrati og tomt prat.

Tilbake til flyktningekatastrofen. De som virkelig har behov for beskyttelse, skal selvsagt få det og alle søkere skal behandles skikkelig. Man kan gi de skolegang, men utgangspunktet skal være at de skal returnere til sitt hjemland når situasjonen bedrer seg. Dette skal vi definere. Det er jo de som skal bygge opp landene, når situasjonen bedrer seg. De får ta ansvar for sitt eget land. Altså ingen permanent opphold og ingen statsborgerskap og selvsagt ingen familiegjenforening. Det må også være et krav at asylantene blir på mottaket til sakene blir behandles, slik at vi vet hvor de er.

Så må det bli slutt på at promillepartier og organisasjoner skal sette dagsordenen. Vi lever i et mindretalls tyranni. Man sier at dette er den verste katastrofen. Det sier man hver gang. Hvor blir neste katastrofe? Skal man også da ta imot alle som kommer? Skulle ønske at vi hadde politikkere som var noe tøffere og mere handlekraftig. Men de lar seg styre av de såkalte samarbeids-partiene.

 

Jan Gundersen

Nyli

Back To Top