fbpx
Annonse:
E90f0c91eb8a99aeac61de4febf15ae4.jpg

Arbeidslivet må gå fremtiden i møte

POLITIKK:

Jeg tror vi alle foretrekker det andre alternativet som er nettopp arbeid. For mennesker som ikke har etterspurt faglig kompetanse, som kanskje ikke snakker så godt norsk som de burde, eller som sliter med andre problemer står ikke valget mellom fast eller midlertidig arbeid. Valget står mellom en midlertidig ansettelse eller ingen ansettelse i det hele tatt.

En modernisering av arbeidslivet er nettopp derfor så nødvendig. Og vi jobber for et trygt, fleksibelt og familievennlig arbeidsliv. Et arbeidsliv som handler om å slippe folk inn og gi dem en sjanse, ikke å holde dem utenfor. Det er nettopp slik vi blir konkurransedyktige. Vi må skape et springbrett, en vid bro, inn i et arbeidsliv hvor alle er velkomne.

Og i forsvar for endringene vi vil gjøre i arbeidsmiljøloven vil jeg stille dere noen spørsmål som jeg håper dere vil gi genuin ettertanke og refleksjon:

  • Hvorfor skal ikke Ahmed, som kom til Norge som flyktning uten norsk videregående kompetanse. Som gikk fra bedrift til bedrift og fikk nei på søknaden om en fast jobb, ikke heller få seg en midlertidig ansettelse, som trolig resulterer i fast jobb, enn å gå på arbeidsavklaringspenger hos NAV?
  • Hvorfor skal ikke bilmekanikeren Ivar på 70 år, som er frisk, og kan og vil jobbe, få lov til å fikse biler i et par år til?
  • Hvorfor skal nettopp disse arbeidstakerne ha mindre vern, færre rettigheter, mindre beskyttelse? Bør vi, egentlig, selektere slik?

Jeg mener nei. For oss handler endringer i arbeidsmiljøloven om enda mer enn å gå fremtiden i møte. Det handler om å gi beskyttelse til dem som trenger det aller mest. Det handler som å la Katrine som er alenemor organisere selv hvilke helger hun vil jobbe, så hun får vært sammen med barna sine. Det handler om å la Ivar som er helt alene beholde gleden han får i jobben sin på verkstedet. Det handler om frihet.Fremskrittspartiets forslag til endringer av norsk arbeidsliv handler om å styrke muligheten for å få en fot innenfor arbeidslivet for dem som trenger det aller mest.

Theodor Barndon Helland Formann i Agder FpU