fbpx
Annonse:
Grete A. Husebø Ansvarlig Redaktør
Grete A. Husebø Ansvarlig redaktør

Fattigdommen til livs

En uke med flotte opplevelser for barn og unge i Arendal og resten av Aust-Agder er tilbakelagt, og for noen ble nettopp denne vinterferien helt spesiell.

I dagens utgave av Arendals Tidende kan du lese om vintercampen på Kilandsenteret i Grimstad. Til denne ble barn fra hele Aust-Agder invitert med ett forbehold, kun de som ikke får muligheten til reise og oppleve ting i ferien til vanlig fikk lov å komme. Fire dager med skøyting, lysstøyping, tinnstøyping, snøscooterkjøring, fisking og varm kakao rundt bålet ble for rundt 30 heldige barn fra vårt fylke en gledelig avveksling fra hverdagen. I Aust-Agder er det i dag 2 200 barn som defineres som fattige. Disse kommer fra familier som av ulike årsaker ikke har råd til å dra på ferie for å oppleve noe stort, og hvor foreldre ikke har økonomisk frihet nok til å ta fri fra jobb i skoleferiene. Dette er lett å glemme når vi tar oss en tur til byen og ser jakker, vesker og telefoner i mangetusenkronersklassen på alle kanter.

Åpner du først øynene for problematikken er det imidlertid ikke vanskelig å se. Følgende tekstutdrag er hentet fra en nettside som formidler hjelp til dem som trenger det nettopp her i Aust-Agder.

«God fredagskveld. Vi har en mamma som har bedt om sko til sin tenåring. Han bruker 44-45 i sko og har for tiden ikke vintersko. De skal ut på skogstur så håper noen har et par varme sko.»

«Vi har fått melding fra en mor som lurte på om noen hadde mulighet til å hjelpe henne med litt mat til datterens kattepus. De går gjennom en tung økonomisk periode og pengene strekker ikke helt til.»

«Vi har nå en familie som sliter for tiden og ikke har så mye til overs. De har spurt oss om vi kan få tak i litt mat slik at det kan lette litt på presset. Denne familien har en liten på 9 mnd som de prioriterer selvsagt men om vi kan samle inn litt til babyen så kan de slappe litt av»

Sentralbanksjef Øystein Olens tale var klar da han tidligere denne måneden så inn i glasskula når det gjelder økonomien i Norge det kommende året. Arbeidsledigheten vil bare øke, konkluderer han. I en kommune med høy arbeidsledighet og mange som allerede sliter er dette ikke et godt tegn, og

risikoen for at enda flere vil få en tøff hverdag er stor. I den virkeligheten er det verdt å berømme arbeidet Kilandsenteret gjør for barn og unge i familier som sliter.