fbpx
skip to Main Content

Exit Einar Halvorsen?

POLITIKK:

Hvorfor bryter ordføreren kommuneloven, som påbyr hver bystyrerepresentant å stemme bare etter sin egen overbevisning, og ikke etter parti eller annet?

Ordføreren uttaler i et forsideintervju med Agderposten 29. august at en bystyrerepresentant «har dolket meg i ryggen» ved å stemme for Nesheim og Løddesøl skoler. Det er første gang i norsk historie at en ordfører har sagt dette, og det bør være slutten på Halvorsens ordførerkarriere.

Ifølge kommuneloven har nettopp ordføreren et særskilt ansvar for å påse at hver representant stemmer helt etter sin overbevisning, og dessuten høyaktes for det.

Knut Arne Tveiten bør roses til skyene av ordføreren. Ordføreren er nemlig definert av loven som kommunens «juridiske person» og «rettslige representant», og skal være partiuavhengig, og særlig ta vare på mindretallet og enkeltrepresentanter.

Istedenfor demoniserer ordføreren Tveiten, for å stemme etter sin overbevisning.

Det er utålelig for en ordfører, og det kommende nominasjonsmøtet i Høyre vil bli det største rabalder i historien, hvis ikke 70-årsjubilanten Halvorsen benytter den gylne anledning til å pensjonere seg fra en ny periode som ordfører.

Partiet Høyre fortjener nye unge dynamiske krefter. Og det har de. Bare Halvorsen naturlig pensjonerer seg fra en ny periode.

Helge Christophersen

Statsviter

Blødekjær

Back To Top