fbpx
skip to Main Content

Et ekte skattekammer

Kaptein sabeltanns skatt i Dyreparken har fått konkurranse i Vinmonopolets gamle lokaler. Kirkens bymisjons nye konsept bringer noe vi virkelig trenger en innsprøytning av i Arendal i 2018: Varme.

Kommentarfeltene på facebooksidene til Arendals Tidende og de andre mediene i Arendal viser mangelen på godhet, raushet og varme flere ganger daglig. Mennesker som ikke har abonnement til å lese sakene som skrives gjør seg opp en mening om temaene som belyses basert på en overskrift. Dette skaper det motsatte av et opplyst demokrati. Nyansene forsvinner. Og på den måten vokser hatet. I kommentarfeltene får noen alltid skylda, noen ganger enkeltpersoner og noen ganger en hel gruppe. Et bestemt politisk parti og mennesker med en bestemt reiligion eller hudfarge er gjengangerne.

Hatet mot minoriteter vokser. Dette så vi tydelig i siste rapport fra Institutt for samfunnsforskning på dette feltet. Mer enn en av fem lesbiske, homofile, bifile og trans­personer (LHBT) er utsatt for hatytringer det siste året. 15 prosent har fått direkte trusler. Også ansatte i Mattilsynet opplever stadig mer hat, viser rapporten.

I et sånt klima trenger vi motgifter, og Kirkens bymisjons nye skattekammer er en sånn motgift. Der står hylle på hylle med skiutstyr og sykler klare til utlåns, ikke bare til mennesker som sliter, men til hvem som helst. Uavhengig av om inntekta di er høy eller lav, mangler du ski trenger du ikke kjøpe, du kan låne det der. I prosjektet som er realisert av midlene fra fjorårets TV-aksjon skal det også være bruktbutikk, og mennesker som sliter med å komme seg inn i arbeidslivet skal få bruke sin kompetanse og få følelsen av å komme til nytte i verkstedet.

Arendals Tidende applauderer denne formen for tiltak. Ikke bare fordi det gir noe til mange, men fordi det viser sårt tiltrengt empati, omtanke og fellesskapsfølelse.

Back To Top