fbpx
Annonse:
Arendalsungdom På Diskotek For Unge På Castelle.
Arendalsungdom på diskotek for unge på Castelle.

En bønn til de unge

TILBAKEFLYTTING:

I Tvedestrandsposten har debatten om nattero (og mangelen på liv og røre) versert og Aftenposten hadde et stort oppslag i fjor, hvor vi fikk et innblikk i hvordan det var å leve i Tvedestrand om vinteren, men vi opplever det samme over hele Sørlandet. De unge tar ikke nok ansvar! Utviklingen vi opplever er virkelig skremmende, og vi kan ikke bare stå og se på. Det er imidlertid begrenset hva politikerne kan gjøre. Vi skal legge til rette og bidra så langt vi kan, men til syvende og sist er det mannen i gata det faller og står på! Problemet er at det er svært få i den oppvoksende generasjon som tar ansvar og står opp for sin by og sitt distrikt.

På Sørlandet og i Arendal, i mye større grad enn andre steder, opplever jeg at de unge ikke er stolte av sin by og hjemsted. Jeg blir oppriktig lei meg når jeg hører hvor mye mine jevnaldrende gleder seg til å flytte fra Arendal og Sørlandet. Slike holdninger er dessverre utbredt, og det er det som ødelegger! Vi har virkelig noe å lære av bergenserne som utnytter hver eneste ledige anledning til å skryte av sin by.

Aust-Agder (med unntak av et begrenset studentmiljø i Grimstad) mangler totalt ressurssterke kull i alderen 20 til 35. De som blir igjen er som oftest folk som tar fagutdannelse, og det er vel og bra, men vi trenger de sterke kunnskapsmiljøene også. Dette er aldersgrupper som satser og er drivere. I politikken merker vi også hvordan den gruppen er fraværende. I den inneværende periode har Høyre en folkevalgt person under 30 i Aust-Agder. Situasjonen er noe bedre i andre partier, men langt færre enn andre steder. Det er skremmende, og en fare for demokratiet. Vi hører til stadighet om at vi må ha nok kvinner inn bystyre og stell, men det er minst like viktig å få inn de unge. Aust-Agder Unge Høyre jobber hardt og målrettet for å få inn unge kandidater på lister, og vi lykkes. Nå har vi som mål å få inn minst ti UHere i kommune/bystyrer og fylkesting, og det stiller hvertfall fem unge kandidater bare i Arendal.

Når folk spør meg om hva min hjertesak er, svarer jeg alltid skole, psykisk helse og Arendal og AustAgder. Unge folk som brenner for sin by og sitt hjemsted er mangelvare, ja i Arendal kan jeg telle mine bekjente på en hånd! Sørlandet kan ikke bli til et sted vi bare drar for å besøke familien og ferierer om sommeren, og vi unge må ta ansvar for å føre byenes og distriktets stolte tradisjoner videre.

Jeg har nå flyttet til Oslo for å studere jus, men savner heldigvis Arendal hver eneste dag. Imidlertid klarer jeg ikke å ta ordentlig farvel med mitt hjemsted, og stiller til valg på femteplass på Aust-Agder Høyres fylkestingsliste. Mitt største ønske for mitt liv er å få leve, oppdra mine barn og dø i Arendal. Jeg skulle ønske jeg ikke var en del av et lite mindretall.

Denne landsdelen har så uendelig mye å tilby, langt mer enn bare vakker natur og fredelige viker med Sørlandshus. Vi unge må ta ansvaret. Det er vi som er fremtiden, og det er vi som bestemmer om den er lys eller mørk. Å flytte tilbake etter endte studier burde være en selvfølge, også for de mest ressurssterke!

Haagen Poppe

Fylkesleder Aust-Agder Unge Høyre