fbpx
skip to Main Content

LEDER: En ny start

Helgas utgave av Arendals Tidende handler om å restarte. I dette magasinet kan du lese om hvordan de menneskene som skal starte et nytt liv i Arendal best mulig skal klare å dra nytte av alle kulturtiltakene i kommunen. Du kan også lese om en som hadde problemer med sin start, og som nå operer som sine egne startkabler og skaper sin egen karriere.

Jon Vidar Martinsen kunne vært en av over to tusen arbeidsledige austegder i dag. Han bestemte seg i 2011 for å utdanne seg til ingeniør innen miljøfeltet. Alt tilsa den gang at det var et klokt karrierevalg. Da han skulle pakke bachelorgraden sin i ryggsekken og gå ut og ta ingeniørmarkedet med storm tre år senere var imidlertid virkeligheten en ganske annen. Etter et par jobbintervju ble plutselig tilbakemeldingene på jobbsøknadene færre. Han ble kalt inn til færre og færre intervju, og han ble en av dem som virkelig har fått kjenne oljekrisa på kroppen. En nyutdannet ingeniør i konkurranse med mennesker som har måttet gå fra jobben etter nedbemanning og har årevis med kompetanse med seg har lite å stille opp med. Les om hvordan John Martin vil skape sin egen arbeidsplass med lek og moro på det nye lekelandet på Myrene.

I AT-helg kan du også lese om hvordan kulturen i kommunen arbeider for å ta sin del av integreringsansvaret. De mange flyktningene som nå kommer til Arendal har ikke kjennskap til miljøet i byen, og har ikke alltid like lett for å kaste seg på det pulserende kulturlivet som preger byen vår. Med litt hjelp kan imidlertid også de få en ny start på livet og en kickstart i prosessen med å skape et nytt hjem i Arendal.

God helg!

Back To Top