fbpx
skip to Main Content

Elim bofellesskap er det nærmeste man kan kommet et ekte hjem

Takk til ansatte på Elim for det velskrevne innlegget dere sendte oss politikere gjennom dagens avis.

Slutter meg helt til det
Ja, Arendal kommune kan være stolte over å ha vært tidlig ute med å etablere bokollektiv og dagsentre for demente. Elim med 16 beboere i to etasjer innehar en kvalitet som er unik med en flott sansehage, dyr, blomster, bær og grønnsaker. Maten blir laget på institusjonskjøkkenet og beboerne blir, hvis helsen tilsier det inkludert i diverse arbeidsoppgaver både ute i hagen og inne. De spiser sammen og har en trivelig stund rundt matbordet.

Arkivfoto

Det er jo i dag en policy i vår kommune at man skal bo hjemme lengst mulig og at man skal få den hjelpen man trenger i sitt eget hjem. Det som man da ofte glemmer er alle de timene man blir overlatt til seg selv i de mange hjem. DET KALLES ENSOMHET. Det er dokumentert at det som regel fører til at behovet for en sykehjemsplass blir mer prekær.

Det er jo også en kjensgjerning at eldrebølgen i Arendal kommune er startet. Behovet for sykehjemplasser er fort økende.To nye sykehjem er planlagt i vår kommune, men det vil allikevel fort gå noen år før disse er på plass. Det har i forbindelse med budsjettet fremkommet ønske/behov for å legge ned Elim. På grunnlag av dette tok jeg meg en tur ut der forleden dag.

Jeg opplevde Elim som en godt vedlikeholdt bygning med koselige møbler og bilder på veggen tilpasset beboerne. Fikk en hyggelig prat med tre ansatte som ga meg en innføring i hvordan det er å være ansatt på Elim. Det var tydelig at de, til tross for travle dager, elsket jobben sin. Den varmen de omtalte beboerne på var så ekte at jeg ble helt rørt. Før jeg forlot stedet var jeg inne og hilste på en beboer i sitt koselige rom omkranset av kjente kjære bilder og møbler. Min konklusjon etter dette besøket er derfor:
Elim bofellesskap er det nærmeste man kan kommet et ekte hjem. Stedet er så verdifullt for de som bor der. Jeg håper derfor av hele mitt hjerte at de må få lov til å kalle Elim sitt hjem, i hvertfall inntil tilsvarende tilbud er til stede.

Ingrid Skårmo/ Bystyremedlem Arendal FrP

Back To Top