fbpx
skip to Main Content

Kjære unge arbeidstaker!

ARBEIDSLIV:

Selv om du viser at du jobber flittig og viser at du kan jobben din, kommer du ikke til å få en fast stilling som sikrer deg fast inntekt i fremtiden. Så som du skjønner er egen bolig utelukket, men du er hjertelig velkommen til å leie av meg.

Fritid kommer du heller ikke til å ha så mye av ettersom jeg kan pålegge deg å jobbe lengre dager uten at du får overtidsbetalt for det. Tretten timers vakter er vel ikke så ille det da?

Vi måtte jo modernisere loven så det ble lettere for meg som arbeidsgiver å utnytte de ansatte jeg har, så godt som overhodet mulig. Da jeg slipper å snakke med mine ansatte hvis jeg skal sparke noen.

Sier du at du er gravid, sier du i mot meg eller klager på hvordan vi har det her så kan jeg love deg at kontrakten den bli ikke fornyet.

Så lykke til videre i arbeidslivet, ja for i arbeidslivet skal du være i mange år til. Du må jobbe og slite til du er 75 år gammel, det har du vel ikke noe imot?

Fagforeninger er ikke velkomne hos oss, de gjør livet mitt så mye mer vanskelig når jeg må ta vare på dere som jobber her også i tillegg til meg selv. Rettighetene deres skal være svake slik loven sier så kan jeg gjøre som jeg vil.

Skal du være så velsignet at du finner deg en fast jobb så kan jeg forsikre deg om at når det kommer dårlige tider så er du den første som ryker ut uansett, vi som arbeids givere har jo ikke råd til å permittere deg.

Så kjære unge arbeidstaker, velkommen til et arbeidsliv fylt med usikkerhet og lite fritid. Loven er jo kommet for at du som ung skal komme deg lettere inn i arbeidslivet, er ikke det flott?

Tina Mortensen Kjær

Faglig Ungdomssekretær

LO Aust-Agder

Back To Top