fbpx
skip to Main Content

Tusen takk til alle SOS-faddere!

BISTAND:

Det begynte en sommerdag i 1964, da noen få ildsjeler begynte å samle inn penger til barn i SørKorea. Ildsjelene startet den norske grenen av SOS-barnebyer, med en håndfull faddere og andre bidragsytere.

I dag har SOS-barnebyer nesten 120 000 norske faddere som hjelper barn i over hundre land over hele verden. Det er verdt å feire. Ingenting av det vi gjør hadde vært mulig uten det store folkelige engasjementet og de mange dedikerte støttespillerne våre. Bare i Aust-Agder har vi 2.371 faddere, og det vokser år for år. For oss frivillige er det veldig inspirerende å se at så mange er med oss på laget.

SOS-barnebyer støtter barn som står i fare for miste sin nærmeste familie, og tilbyr et nytt hjem for de barna som ikke lenger kan bo hos foreldrene sine. Det gjør vi gjennom barnebyer, familieprogrammer, sosialsentre og ungdomshus. Vi vet at arbeidet vårt nytter. Og vi vet også at mye står igjen.

Mye går i riktig retning i verden i dag. Fattigdommen er på vei ned over hele verden, og stadig flere får tilgang til rent vann. Men fortsatt vokser for mange barn opp uten utdanning. Fortsatt dør det årlig nesten åtte millioner barn under fem år. Fortsatt lever mange på gaten, i slum og ekstrem fattigdom. Og fortsatt vokser 160 millioner barn opp uten omsorgspersoner. Det betyr en barndom uten beskyttelse og trygghet, og uten kjærlighet fra en familie. Det får store konsekvenser, både for barna selv og for samfunnene de vokser opp i.

Derfor hviler vi ikke, selv om femtiårsjubileet nærmer seg. Barn trenger omsorg, kjærlighet og en trygg oppvekst. Vi har kommet langt, men mye står igjen. Derfor takker vi alle som har hjulpet oss gjennom de første femti årene – og håper enda flere blir med oss i årene som kommer.

Svein Grønnern

Generalsekretær i SOS-barnebyer

Back To Top