fbpx
skip to Main Content

Det umulige landet

Søndag den 15. mars begynte serien ”Det umulige landet» på  NRK1. Det er en historie om ett folk som i fellesskap satset på fellesskapsløsninger.

Det er våre forfedre, som sådde det første kornet. De la grunnlager for at vi kan leve i ett av verdens beste land. Jeg begynner å nærme meg 79 år. Min far fortalte meg følgende, da jeg var ung: Jeg spurte min far om å få 10 kroner per måned for å gå i snekkerlære i Tvedestrand. Da svarte min far: Kom deg til sjøs, det måtte jeg gjøre da jeg var 14 år. Slik var det den gangen.. Denne historien om det umulige landet, handler om far, bestefar og generasjoner før. Men har vi lært?

Nå har vi en regjering som i utgangspunktet vil redusere skatter og avgifter. Som ett resultat av det får vi ett samfunn, hvor fellesskapsløsninger blir dyrere og dyrere og de fattige blir fattigere. Regjeringa har nå penger nok, dette fordi vi har olja som felleseie.

Dette er en hypotese: Hvis vi hadde hatt en Høyre og FRP regjering da vi fant oljen, ville private firma fått oppgaven. Det ser vi nå. Sørlandsbanen blir ikke lenger sørlandsbanen, men en engelsk drevet bane, som vi har bygd. Regjeringa sier med det: Vi er ikke dyktige nok til å drive våre egne baner.

Regjeringa kan nå bruke så mange penger de mest bare vil. Penger som de ikke ville ha betalt inn om de selv hadde vært i posisjon. Det som får meg til å reagere er navnebytte på NSB. Det vil koste bare 200 millioner kroner av skattebetalernes penger. Det å betale skatter og avgifter og klage på offentlige tjenester, er flaggskipet for regjeringen. Men å bruke offentlige midler er visst ok.

Høyre ved Erna Solberg  har valgt mange sterkt omtalte stastråder. Det ble slik finansministeren sa ved inntreden, i klovnkjole: Morna Jens! Jeg mener fortsatt at Jens har mer respekt enn de fleste politikerne i fra Norge.

Eldrup Andreas Hansen

Back To Top