fbpx
skip to Main Content
MINUTT FOR MINUTT: Bollebakst sendt live på Facebook. Kun for spesielt interesserte.

Det som irriterer meg på sosiale medier

Evig maseri:

Når man bruker sosiale medier så mye som det jeg gjør, så kommer man over en del ting som irriterer en grenseløst.

 

Nå har jeg samlet mine irritasjons­momenter i dette innlegget og er spent på om du er enig. Kanskje har du også noe du vil legge til. Og ja, jeg er skyldig i flere av disse!

Sende live

Dette har jeg aldri forstått meg på. Er det ikke viktige nyhetssaker som sendes live? Hvorfor skal du sende live? Er plutselig alle kjendiser nå? Hvorfor skal jeg være en av fem som ser på din direktesending på Facebook, når jeg har nyheter på tv? Møter du Elvis eller Michael Jackson, så skal du værsågod få lov å sende live. Men å se deg bake boller på kjøkkenet med mindre du er Hellstrøm, er jo faktisk bare skikkelig sløsing av tid og megabytes. Sorry.

Snappe en hel konsert

Du har endelig fått billetter til Britney Spears og gleder deg til tiårets happening. (#freebritney) Jeg skjønner deg. Men hvorfor? Hvorfor bruker du denne fantastiske opplevelsen til å snappe, Instagramme og kanskje til og med livesende (gud forby) hele konserten på samtlige sosiale medier? For å være helt ærlig, ja det er gøy å se et bilde av Britney Spears når du er på konsert.

Da kan jeg tenke, jøss, ­spennende. Han/hun har sikkert en fin kveld. Men hadde jeg ville sett hele konserten, så hadde jeg faktisk gått selv. Noen må si i fra om dette. Den oppgaven har jeg tatt på meg nå. Vær så snill å slutt.

Skjult show off

Ja, vi skjønner det alle mann. Sexy selger. Caption: “nyter en leskende iskaffe i sola” 90% pupp og 10% iskaffe. Vi skjønner det. Du har fått ny bikini og vil gjerne vise frem kløfta. Problemet er bare at du er litt redd for å vise den frem og samtidig fremstå som skrytete og selvopptatt. Post hva du vil, men ikke lat som at poenget er at det er deilig med iskaffe. Irriterende og totalt unødvendig. Hadde du ikke nevnt ordet “iskaffe” hadde jeg ikke sett at den var der en gang.

Konkurranser

Dette irriterer meg grenseløst. Oppgaven er simpel: “Skriv hei i kommentarfeltet og bli med i trekningen av en kake”.

Oi, gøy og enkelt å delta, tenker du. Feil. Det er så mange som holder lange foredrag i kommentarfeltet om sin brors kusines katt som fortjener denne kaken mer enn noen andre i galaksen. Alle vil plutselig dele sin livshistorie og brette ut om sine elendigheter. Alt for en kake. Kan vi plis bare holde oss til reglene, skrive “hei” og trekke en vinner på mandag?

Spill på Facebook

Når ble det 2010 igjen? Dette må stoppe, jeg vil ikke spille Farmville med deg.

Facebook-statuser

@legevakten. Hvorfor er du på legevakten? Hva har skjedd? Vi trenger svar. Du trenger oppmerksomhet. Greia er at om det har skjedd deg noe dødens alvorlig så har man ikke tid, ei heller kommer man på ideen om å tagge seg inn på legevakten, eller sykehuset for den saks skyld. Hva er vel oddsen for at du ligger med akutt blindtarmbetennelse på operasjonsbenken og bare må tagge geo-lokasjon Legevakten før operasjonen kan begynne. Nei, nettopp.Kommentarene renner inn. Selvom det på overflaten ser ut som at alle er bekymret så er alle like irriterte. Mest irriterende er det når personen som tilsynelatende er på legevakten bare gir vage svar tilbake. “Kan ikke fortelle nå, sender deg DM”. Hvorfor publiserer du og informerer oss om noe du ikke vil snakke om? Jeg river av meg håret i frustrasjon.

Facebook som fotoalbum

Greit, vi skjønner. Du har vært på ferie i Syden. Det var varmt. Du drakk mye øl og spiste vannmelon. Du lå på stranda. Osv. Post to bilder, si du hadde en fin tur og bli ferdig. 100 bilder av Air bnb`en og strandsonen i Majorca er ikke spennende. Du er ikke en influencer. (Med mindre du faktisk er det. Selvfølgelig)

Kryptiske statuser

Dette er det aller verste. Statuser som er publisert for alle å se, men som alle skjønner er ment kun for en person. Gjerne i form av en quote. Det er ikke tilfeldig at du kom over dette ordtaket akkurat i dag. “Noen mennesker er som gift i ditt liv”“Lev ditt liv, ikke la deg tråkke på” Er det bare jeg som tenker at “noenting er bedre å holde for seg selv”? Ta det opp med personen det gjelder, eller ikke. Bare ikke skriv det på Facebook.

Irriterende kjærestepar

Så koselig at du har fått deg kjæreste. Men kan dere ikke holde det klisset for dere selv? Vet du hvem som bryr seg om hvor mye du elsker kjæresten din? Kjæresten din, og kun kjæresten din. La oss andre slippe å se de røde rosene partneren kjøpte til deg (som det sikkert var du som ba han kjøpe). Dere lever kanskje på rosa skyer på sosiale medier, men dere lurer ikke oss. Innerst inne vet alle at dere også krangler like mye som oss om hvem som skal ta oppvasken og gå ut med søpla.

 

 

Back To Top