fbpx
skip to Main Content

Den moderne ti-åringen

Med oppveksten i Arendal har undertegnede vandret langs, over og på tvers av Sanden og Sam Eydes plass i mange år, ja faktisk marsjert over plassen da Arendal Guttemusikkorps fortsatt hadde sine årlige drilloppvisninger der. Som de fleste voksne arendalitter husker jeg også hvert trinn i uttrykksendringene byen har gjennomgått de siste årene. I år feirer ett av de viktigste uttrykksendringene ti år. Arendal kulturog rådhus’ første decennium har blitt markert med konserter og oppvisninger og i Arendals Tidende kan du lese om feiringen. Vi har også sneket oss inn i alle kriker og kroker av det jubilerende huset for å se hva det egentlig huser.

Bygningen som samlet både politikk, administrasjon og kultur midt i Arendal markerte i sin tid starten på en trend hvor moderne bygg står i fokus, i Arendal. Den mye omtalte «glasskuppelen» midt i byen ble både elsket og hatet, men elskes nok nå kanskje mest. Siden har det moderne bygget Amfi Arena, Havnegården og Kunnskapshavna fulgt etter med et omdiskutert uttrykk som bryter med, eller tilfører noe nytt til, det gamle sørlandsuttrykket Arendal sentrum preges av. Den diskusjonen tar vi ikke her.

Enten det moderne bygget midt i byen signaliserer et løft eller ett fall for uttrykket i Arendal kommune, er en ting helt sikkert. Bygget har gitt nye muligheter til både kultur og samfunn i byen vår. Bystyresalen huset senest for en måned siden Statsminister Erna Solberg da hun var på besøk i Arendal. Foreningen Med hjerte for Arendal, NAV, innvandrer rådet og mange flere med dem arrangerer også viktige temakvelder om arbeid, integrering og lignende i rommet hvor det mye omtalte politiske sirkuset i byen utspiller seg. For ikke å snakke om at store arrangementer som Arendalsuka og Arendalskonferansen neppe ville vært aktuelt i byen uten ukas ti års-jubilant. Byens kultur kan også takke kulturhuset for mange store opplevelser og både Canal Street, Musikkens Venner, Rytmisk fabrikk, Jazzklubben og flere med dem har fått en takknemlig hjelp på veien.

Back To Top