fbpx
Annonse:
Grete A. Husebø Ansvarlig Redaktør
Grete A. Husebø Ansvarlig redaktør

En spirende start

Denne helga feirer iranere i Arendal sin viktigste høytid, Nouruz, eller nyttår. Arendals Tidende har vært med på starten av feiringen, Chaharshanbe Suri, som avholdes siste tirsdag kveld før nyttårsfeiringen. I denne utgaven av Arendals Tidende kan du lese om hvordan vårens ankomst feires med bålbrenning om kvelden for å holde sola i live lenger enn vanlig. Hensikten med ritualet er å legge sykdom og problemer bak seg og erstatte dem med glede og varme idet vi nå går inni sommerårstiden.

Uavhengig av nasjonalitet kjenner vi alle på gleden av å gå en varmere årstid i møte nå. Til tross for at vinteren har vært mild og snøfresere og snømåkere knapt har vært fremme i Arendal, er det godt å se krokusene og påskeliljene hoppe frem og vitne om den nye årstiden iransk forening feirer.

Våren bringer med seg cafébesøk, lette jakker og rumper som står rett til værs mens gryende ugress røskes ut av blomsterbedene. Den bringer også med seg våryre mennesker, solgløtt, glede og en trang til å se fremover mot lysere tider. I Arendals Tidende HELG kan du lese om forfatteren Kristin Bae Mysen som la tunge stunder bak seg og lot seg inspirere mot nye tider med boken «blå hester i Guds hage» hvor hun tar for seg den medmenneskelige betydningen bak bibelvers mange kjenner fra kristendomsundervisningen.

«Fortiden er erindring. Framtiden er en hemmelighet. Men jeg er NÅ» skriver Mysen om Salme 37,5 «Ledd din vei i Herrens hånd».

Vi i Arendals Tidendes redaksjon håper du får en god stund foran kaffekoppen med dette helgemagasinet om hvordan en ny tid spirer frem foran oss.