fbpx
skip to Main Content
Grete A. HusebøAnsvarlig redaktør

Historien i grunn

De siste ukene har over 2000 arendalitter engasjert seg i den nyopprettede facebooksiden «Rudebilstasjonen i Arendal» med mimring tilbake til «ruglete påmmfri og blandings med thousand island», gule, grønne og røde bussruter og et samlings punkt i sentrum fra en annen tid. I dagens utgave av Arendals Tidende kan du bli kjent med grunnleggeren av gruppa, og høre hans tanker om hvorfor det er viktig å ta lokalhistorien med seg inn i fremtiden.

Mannen bak den populære siden fortjener særlig honnør for at han gjennom det positive tiltaket facebooksiden er klarer å engasjere unge Arendalitter til å bry seg om hvor vi kommer fra og hvordan Arendal sentrum så ut bare for et drøyt ti-år siden. Ved å dra gammel historie inn i et relativt nytt format har Are Trondal klart å skape en ny interesse for fortiden.

Samtidig kombinerer vi i Arendals Tidende nytt og gammelt når det kommer til den nært forestående norgesfinalen i Melodi Grand Prix, hvor Raylee, eller Charlotte Kristiansen, fra Arendal deltar. Vi har møtt Raylee og Arendals forrige Grand Prix-dronning Kathy Ryen og sett hvordan vår nye pop-prinsesse kan dra lærdom av vår forrige. De to hadde mye til felles, og knyttet bånd over erfaringer og forventninger til tross for at de to er med i samme sirkus med over 30 års mellomrom. På dette magasinets kultursider kan du lese mer om møtet.

Det er fremsynt å se bakover, og som arendalitter har vi alle sammen en kulturell bakgrunn med røtter langt tilbake i tid. Når vi går fremtiden i møte er det viktig å vite hva vi har å være stolte av. Enten det er to popdronninger i en nasjonal bonanza av glitter og glamour, gule busser og et lite vakkert bygg eller noen nasjonalt kjente pommes frites som får ditt arendalshjerte til å banke litt raskere.

Back To Top