fbpx
skip to Main Content

Canvas Hove prosjektet har vært gjenstand for mye diskusjon. Og nå er det snart valg. 

Når vi på Facebooksiden til Canvas Hove denne uken annonserte en gratis overnatting i et telt ble innlegget sett av over 110.000 mennesker, etter at over 700 mennesker delte det! Innlegget fikk også over 4000 likes! For de som vet litt om sosiale medier er dette et utrolige tall de fleste bedrifter i Norge bare kan drømme om. Og det sier mye om den positive interessen som vi har klart å bygge opp i løpet av den korte sesongen vi har holdt på.

Prosjektet er omtalt i svært positive ordelag i blant annet VG, NRK Reiseradioen, lokalpressen, Se & Hør, noen av Norges største blogger og Finansavisen. Snart kommer to store, norske tv-konsepter på besøk. Alt dette er med på å gi byen vår og naturen vår et godt omdømme.

Det er ikke lengre noen tvil om at Canvas Hove skaper glede og begeistring til langt, langt flere folk enn de som kjemper imot prosjektet.

Arendal står overfor noen utfordringer som kommune. De viktigste er tilflytting, arbeidsplasser og økonomi. Canvas Hove har allerede en positiv effekt på alle disse utfordringene. Vi har hatt rundt 30 personer på lønningslista i år, alle betaler skatt og to av de ansatte med familier har flyttet til Arendal. I tillegg skaper vi omsetning for en hel rekke lokale leverandører.

Reiselivet spiller en nøkkelrolle i fremtidig kommuneutvikling, ifølge Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv. -Det er fritidstilbud, restauranter, kafeer og kulturliv som skaper de sosiale arenaene som gjør at folk vil bli boende og flytte dit. Før flyttet folk dit det lå en stor industribedrift. Nå flytter folk dit de vil bo – et sted med jobbmuligheter og gode aktivitetstilbud for hele familien.

Omdømmet til en kommune er vanskelig å måle, men at man har spennende, unike steder å reise, på dagstur eller overnattingstur, er utvilsomt viktig. Nasjonalparken er nok i seg selv for mange, men det er også mange som ønsker noe mer enn den vakre naturen. Mange av våre 6500 følgere på Facebook og nesten 2000 på Instagram kommer daglig med positive tilbakemeldinger på den nye campen på Hove. Og dette er bare starten.

Med så mye direkte feilinformasjon som har vært i denne saken kan man kanskje forstå at folk ikke klarer å se forskjellen på fakta og løgn. De er kanskje vant til å tro det de leser i avisa? Denne prosessen har nok gjort litt vondt på begge sider av bordet. Vi har opplevd skremmende eksempler på trakassering, hets og en generell mangel på oppdragelse blant et par håndfuller med motstandere. Vi utsettes også stadig for bevisst negative anmeldelser for å ødelegge vårt omdømme for tilreisende og true arbeidsplassene vi prøver å skape.

Prosessen har også vist et lokaldemokrati som nesten lot seg styre av en Facebookgruppe der svært mange av medlemmene ble lagt til mot sin vilje. I fremtiden må vi få opp øynene for bedraget ved “styrken” i en lukket gruppe på sosiale medier, der man selv legger til medlemmer uten samtykke.

Nå fokuserer vi på å lage gode opplevelser for arendalitter og tilreisende. Vi har startet Norges første windsurfing-senter der lokale ungdommer kan låne utstyr gratis. Vi har solgt opplevelser til mange tusen mennesker innen aktivitet, overnatting og mat, og trolig omsatt for mer på 2,5 måned enn Hove Camping gjorde i sitt beste år. Og det uten nesten 2 millioner kroner i garanterte inntekter fra faste gjester. I vårt første innkjørings-år!

For tiden utarbeides en ny reguleringsplan for området og da er det viktig at alle blir hørt. Vårt håp er at folk gir sitt innspill til denne reguleringsplanen og at politikerne hører på den «stille» majoritet i stedet for dem som roper høyt.

Vi mener Arendal og Raet nasjonalpark trenger et fyrtårn på turisme utover den tradisjonelle hotelldriften i byen. Vårt håp er å kunne drive med helårsdrift, slik at vi kan beholde mange ansatte gjennom året. Da trenger vi å ha flere hytter og telt som er komfortable å bo i om vinteren. Og da må også sanitærforholdene være miljøvennlige og relevante for framtidens campere. Spørsmålet er om vi ønsker et unikt, godt og mangfoldig tilbud på Hove, både når det gjelder overnatting, mat og aktiviteter.

Vi håper dere som velgere også husker hvilke politikere som støttet Canvas Hove og hvem som har stukket kjepper i hjulene, og at dere bruker stemmen deres deretter. Godt valg!

 

 

Back To Top