fbpx
skip to Main Content
FYLLEKJØRTE: En 66-åring kjørte ned naboens levegg, i fylla på Hove camping. Illustrasjonsbilde/Arkivfoto

Canvas Hove: Stillstand eller utvikling, Arendal?

Driverne av nye Canvas Hove er de samme som har bygd opp Canvas Hotel i Nissedal. Teltleiren i Nissedal har vunnet pris som beste reiselivsprodukt, er kåret til et av Europas ti vakreste hotel, har fått omtale i flere av verdens størst aviser og har rundt hundre online-reviews, der samtlige gir toppscore. Det gir grunn til å tro at vi skal få til noe som gir sørlendinger grunn til å bli enda mer stolt av Hove. Elite-turisme tenker du kanskje? Nei, det blir det ikke. Vi har lovet verden og oss selv at Hove skal bli et tilbud for alle – med priser som alle skal ha råd til. De fleste vil bo i telt, men skal en drive turisme for fremtiden må man innse at noen ønsker å leie seg et rom med hotellstandard i 2019.

Motstanderne av de nye planene på Hove Camping snakker mye om å bevare områdets egenart. Hvilken egenart er det da snakk om? Vil man virkelig heller ha en camping der omtrent alt av bakke areal er privatisert? Der vognene eser ut med enorme plattinger, drivhus, biloppstillingsplasser, hekker, leca-murer og spikertelt som likner mer og mer på hytter? Et sted der noen heldige få har all rett til å bruke området?

Liv Arneberg mente i Agderposten at dette bør være en campingplass uten faste gjester, åpen for alle. Vi er enige i den analysen.

Og husk; vi jobber kun med planer for gamle Hove Camping, gressletta som utgjør en bitte liten del av Hoveodden (ca. 75 mål). Alt annet er heldigvis beskyttet av nasjonalparkens regler og vil forbli slik vi alle liker det. Områdets egenart vil ikke endre seg, men på selve campingområdet vil lokalbefolkningen bli invitert inn med åpne armer. Alle som ønsker kan sette seg ned ved opparbeidede bålplasser, leie et SUP-brett, spise på en god restaurant eller ta seg en badstue på vei gjennom leiren. Vi tror vi på litt sikt vil ha 20-40 ansatte som vil hjelpe deg med å få en best mulig opplevelse. Det er 4-8 ganger så mange arbeidsplasser som i dag.

I planene våre ligger også å bygge hytter og tretopp-hytter. Avgjørelsen på denne delen av planene må så klart behandles politisk gjennom en ny reguleringsplan. Det betyr at antall, utforming og tilbakeleie-klausul er noe politikerne skal mene noe om før det kan skje.

Vi i Canvas Hove gjorde en kjempetabbe når vi lanserte planene. De eneste ordentlige tegningene vi hadde da var noen idéskisser av tretopp hotellet. Vi skjønner at når det er disse bildene folk sitter igjen med så ser det ikke bra ut. Når vi har revet alle gjerdene og fjernet en del asfalt, vil området fremstå mer som en park enn et hotell. Forbipasserende vil se hyggelige bålplasser, spennende telt-installasjoner, tilrettelagte vandrestier tvers gjennom leiren og kanskje også en folkesti på stylter oppe i trekronene. Telterne vil få den største og beste tomta nedover mot Hovekilen.

Hvorfor blir det så god plass med potensielt like mange senger som i dag? Jo, fordi vi ikke vil tillate privatisering. Alle installasjonene blir betydelig mindre enn i dag og tar dermed mindre plass. Ingen får lov til å bygge plattinger e.l. og de aller fleste bilene skal ut. Vi er også svært opptatt av at naturen skal kunne settes tilbake til original stand. Hvis en setter en yurt eller en hytte på fire bein, skal den kunne fjernes uten tydelig spor på en dag eller to. At de med campingvogn der i dag sier at et halvt år ikke er nok til å flytte ut, sier i grunn veldig mye om hvordan plassen brukes i dag.

Vi håper inderlig at befolkningen kan se at våre planer er basert på bevaring av natur, hånd i hånd med utvikling. Vi mener at vi kan levere et tilbud å være stolt av for lokalbefolkningen og at det er den beste måten for absolutt alle å ta del i denne naturperlen i mange tiår fremover.

Canvas Hove AS

Jan Fasting
Espen Bierud

 

Back To Top