fbpx
Annonse:

BARNAS BY, HVOR BLE DEN AV?

Arendal Høyre ønsker å utvide lekeplassen på Torvet.

En lekeplass skal være så sikker som nødvendig, ikke så sikker som mulig. Hvis vi går for så sikker som mulig, blir det et fattig lekeområde. Risikolek er bra for barn, og det er bra at barn har mulighet til å klatre for å lære seg å mestre risiko, vurdere farer og kanskje hoppe ned.

Lekeplassen må være fleksibel med apparater som kan brukes på mange måter. Den må inkludere alle barn, også de som trenger tilrettelegging.  Gode lekeplasser gir rom for ulike brukermuligheter, som endres fra barn til barn og fra dag til dag. Lekeplassen må oppfordre barna til å bruke kreativitet og fantasi.

Natur er det mest stimulerende som finnes, derfor bør vi bruke naturmateriale der barn skal leke, beplantning, en stor stein, en stor trestokk eller en stor trerot, som barn kan klatre og balansere på.

På lekeplassen bør det være liv hele året. For å kunne gi barna gode lekopplevelser om vinteren, bør vi legge til rette for dette. Vi vet at barn er avhengig av voksne som trives med å være ute. Samtidig må voksne ha evnen til å forstå når barn er forsynt. Vi har en fantastisk mulighet med biblioteket som ligger vegg i vegg med lekeplassen på torvet. Å varme seg inne på biblioteket med medbragt varm kakao og lese en bok er hyggelig for barn.

Vi må se verden med barns øyne. Da trenger vi også å ha materialrikdom og utstyr som hører med til en lekeplass.

Det er mye samskaping i Arendal, tenk om vi også kunne få til samskaping på dette? Gjenbruk som kreativ kraft, barn trenger ikke mange leker, de trenger mye å leke med. Å leke med gjenbrukt materiell, vil være med å sette miljøspørsmål først, og skape møteplasser der demokratiske verdier får en sentral plass i barn og unges liv.

Arendal Høyre har ikke glemt barna, og vi vil gjøre Arendal til «barnas by». Sammen med de næringsdrivende skal vi finne løsninger og se på muligheter for å få dette til.

Arendal og Omengns Sparekasse har bidratt til at lekeplassen på Torvet er en suksess i dag, tenk hva den kan bli i framtiden.

Et godt sted å være for barn og unge er et godt sted for alle oss andre, og jeg er overbevist om at det vil styrke hele sentrum.