fbpx
Annonse:
Linda Christensen Kulturredaktør
Linda Christensen Kulturredaktør

Barbu på’an igjen!

Sist uke ble de nyeste illustrasjonstegningene for Barbu-utbyggingen lagt fram, til glede for noen og til forargelse for mange. De to planlagte blokkene ble utvidet til tre, og klagene strømmer på, igjen.

I dagens avis kan du lese at 82 leiligheter står på planen. Med forbehold om hvordan salget av leilighetene går, stikkes antakelig grabben i asfalten i august. Samtidig står starttidspunktet for byggeprosessen nok en gang i fare. Til tross for at planen som nå er vedtatt, godkjent av bystyret, og bekreftet av fylkesmannen, kan likevel byggestarttidspunktet treneres. Etter en nylig innlevert klage fra Barbu vel, spøker det i kulissene for byggestart. Kommuneplanutvalget som i utgangspunktet har gitt grønt lys for de endelige detaljene, vedtok sist uke å avvente igangsettelsestillatelse til klagen er behandlet. Nye utsettelser som nok en gang kan forsinke prosessen, til hvilken nytte?

Etter at tegningen ble offentliggjort har det haglet med kommentarer på Facebook. Motstandere spytter nok en gang ut eder og galle over forferdelighetene, udugelige politikere, og de nærmest lynsjer de stakkers sjelene som tør å stikke fingeren i vepsebolet og si noe positivt om planene. Argumenter som at Barbu-området blir rasert, og at slike bygg ikke hører hjemme på Sørlandet gjentas, til det kjedsommelige. Ja, alle skjønner at det er trist for dem som mister deler av sjøutsikten, men på sikt vil mest sannsynlig «nye Barbu» føre til en verdiøkning av eiendommer i området. Mange er redde for at boligprisene skal synke, men la oss ta et tankespinn; se for deg Barbu om noen år. Et levende sted, små cafeer, et hundretalls nye naboer og bærekraftige bedrifter. Dette kan likegodt bidra til at området blir et attraktivt sted og bo og leve.

I fare for å stikke fingeren veldig dypt inn i vepsebolet, er undertegnede fristet til å be motstanderne av utbyggingen om sette strek. Det er bestemt at det skal bygges i Barbu!