fbpx
skip to Main Content
Grete A. HusebøAnsvarlig redaktør

Ny tid for Tiden

Kjære leser. I hånden din holder du nå den første utgaven av Arendals Tidende i en ny og annerledes form. Denne avisen er gått ut til 20 000 husstander over hele Arendal, og det kommer til å fortsette å skje hver uke.

Siden Arendals tidende så dagens lys for syv år siden har så mye som 9 934 personer vært innom som abonnenter. Med et brennende ønske om å lage stadig bedre lokal journalistikk har vi vært nødt til å tenke nye veier for å kunne fortsette med dette. Vi i avisredaksjonen setter umåtelig stor pris på alle dere som støtter opp om det lokale prosjektet Arendals Tidende, og å ta vare på abonnentene våre er svært viktig for oss.

Derfor legger vi nå om både deadliner, distribusjonsnett og fokus for å gjøre avisen enda mer fristende for enda flere lesere. Er det noe vi vet, er det at Arendals Tidende klinger positivt i folks ører. Mange ønsker å lese avisa vår, til tross for at viljen til å betale for journalistikk er liten. Derfor sender vi nå Arendals Tidende ut til hele Arendals befolkning en gang i uka. Denne avisa vil få kommunens beste dekning, og vil dermed være en naturlig kanal for den informasjonen som er viktig for deg.

Arendals Tidendes fredagsutgave er historie i sitt nåværende format. Fredag denne uka får vi endelig gleden av å presentere ett helt nytt helgemagasin med nytt redaksjonelt fokus og nytt utseende. Her vil vi friste med lokale og aktuelle historier fra i vårt nærmiljø, vi vil fortelle deg hvordan det som skjer i politikk og næringsliv påvirker din hverdag og vi vil skildre kulturlivet kommunen vår har så mange grunner til å være stolt av. Vi har mye å glede oss over i tiden som nå kommer, men noen upopulære grep har vi måttet gjøre som også påvirker deg som er abonnent. Arendals Tidendes fredagsutgave vil ikke lenger bli levert i din postkasse. Det nye Helgemagasinet må du hente på din nærbutikk. I løpet av denne uke får du et brev med informasjon om hva dette betyr for deg som abonnent.

Et langt år preget av dyp krise i mediebransjen har tvunget frem denne avgjørelsen. Gjennom synkende opplagstall, lite vilje til å betale for nyheter og annonsører med stadig flere muligheter for å gjøre seg selv synlige, har aviser over hele landet gått ut som den tapende part. Usikkerhet rundt medie moms og beregning av pressestøtte med en ny regjering hjelper heller ikke til i små og sårbare avisredaksjoner.

Til tross for lav vilje til å betale for nyheter på nåværende tidspunkt har vi tro på at lokaljournalistikk er verdifullt nok til at folk ønsker å ha det i sine liv. Vi tror også at stadig flere verdsetter å kunne oppdatere seg på lokalmiljøet fra telefonen eller PC-en sin, og verdsetter å kunne dele viktige saker med sine venner og bekjente. Vi satser fullt på en bedre og dagsaktuell nettsatsing til glede for alle abonnentene. Her kan du som betalende abonnent holde deg oppdatert på det som skjer i ditt nærmiljø til enhver tid. På den måten kan vi fortsette å dekke det som skjer i Arendal slik vi vet at våre lesere setter pris på.

Back To Top