fbpx
skip to Main Content
Grete A. Husebø Ansvarlig redaktør

Ferie for alle

I en uke fremover har arendals elever fri fra skolens slaveri. Lekser og lange dager med ranselen på ryggen erstattes av late morgener i senga og kvalitetstid med venner og familie. For noen innebærer vinterferien også en tur til sydligere strøk, eller en tur til hytte, snø og ski. For noen innebærer den å grue seg til å komme tilbake på skolen for å fortelle at man kun har vært hjemme.

I Arendal og store deler av resten av Norge har det siste året tatt med seg innstramminger i muligheten til å ta elevene ut av skolen utenom de forhåndsdefinerte skoleferiene. Resultatet er at det blir mer kostbart å leie seg inn på hytter eller dra på turer under fellesferiene, og det blir dermed forbeholdt et mindre antall barn og unge. Samtidig som vi nå går inn i en uke med ferie og hygge, går vi også inn i uka som er en av de første gangene dette vil vise seg lokalt.

Problemet er imidlertid langt fra nytt av året. Rundt 80 000 barn lever innenfor definisjonen barnefattigdom i Norge. Disse har gjerne ikke foreldre som har råd til å ta fri i vinterferien, og heller ikke råd til å dra ut av byen for å unne seg litt ekstra kvalitetstid med familien. Dermed er det viktig for både lærere og foreldre å være oppmerksom på å fortelle barna at en hjemmeferie kan være vel så verdifull som en tur til Hemsedal.

I Arendal kommune er vi derimot nokså heldige. Her har barna mye å henge fingrene i, i ferien. Vi har spilluka på Kilden, vi har arrangement i regi av Marka fritidsklubb, Arendal bokseklubb arrangerer egen bokseskole med elevene selv som instruktører og ikke minst har vi en aktiv turistforening som stadig legger til rette for positive arrangement i nærmiljøet.

Vi i Arendals Tidende ønsker å snakke opp hjemmeferien, det syns vi du også skal gjøre!

Back To Top