fbpx
skip to Main Content
Guri Gabriella Hagen: Fra BI studerer for tiden internasjonal politikk og økonomi i Frankrike. Hun vil utover året kommer med små aktuelle innspill fra verdensarenaen med lokalt skråblikk.

Asias nye allianse

Høres «The Milk Tea Alliance» kjent ut? Mest sannsynlig ikke. Men, det er kanskje på tide at den nye solidaritetsbevegelsen i Asia får litt annerkjennelse.

The Milk Tea Alliance er kort fortalt en internett-basert, demokratisk solidaritetsbevegelse med innbyggere fra hovedsakelig Hong Kong, Taiwan og Thailand. Unge nettbrukere samles online på kryss og tvers av landegrenser for å støtte hverandres kamp for demokratiet. Det som startet som en internettbevegelse i april har nå engasjert tusenvis av aktivister og budskapet fra alliansen er klar: de ved makten kan ikke fortsette å bryte menneskerettigheter og misbruke autoriteten sin.

Det refereres her til thailandske og kinesiske myndigheters udemokratiske og uetiske handlinger. Til tross for et avholdt valg i 2019 har Thailands demokrati vært under trussel siden et militærkupp tok styringen for seks år siden, og i Taiwan har protester oppstått i solidaritet.

Hong Kong har lenge vært en ledende kinesisk region for demokratiske bevegelser i Asia, og sammen med Taiwan og Thailand utgjør de nå The Milk Tea Alliance.

Back To Top