fbpx
skip to Main Content

ARTROSE – UTEN OPERASJON

Den 15 februar hadde Dagbladet en reportasje om  ei kvinne på 71 år som skulle opereres for artrose, men hos en fysioterapeut fikk hun trening og øvelser og ble ett helt annet menneske og slapp operasjon. Jeg har tidligere hatt innlegg i Agderposten: Blodet er fastlege nr en.

Når noen forteller meg at de har artrose som er slitasjegikt og at det er meget vondt, har jeg meget stor sympati. For slitasje må etter min mening være veldig vondt. Jeg trener meg selv og andre for å få det greit i livet med hva jeg kaller ELROBIC, som får fart i fastlege nr.1.

Jeg leser videre: Artrose er den medisinske betegnelsen på slitasjegikt eller forkalkningsgikt i ledd. Da forstår jeg fysioterapeuten og øvelsene og resultatet er etter min mening helt normal. Hvis kroppstemperaturen økes fra 37 grader til 39 grader øker blodsirkulasjonen i kroppen og blodet tar med seg forkalkningene. Hvis det er vondt å bevege enkelte ledd i kroppen må en bare bevege de leddene som det er mulig å bevege. Det har jeg erfaring med da en venn av meg hadde fibrositter, myalgier og frozen shoulder og hadde lagt en hel sommer  med medisiner og smerte.

Det jeg nå ber om, er at ARTROSE forklares hva det er. Er det en slitasje eller er det en forkalkning. Det er meget viktig å vite for de fleste av oss vet eller har en mening om hva slitasje er. Jeg leser også at artrosen kommer gradvis og er det forkalkning er aktivitet meget viktig.

Eldrup Andreas Hansen

Back To Top