fbpx
skip to Main Content

Arendalsuka innskrenker ytringsfriheten til minoriteter.

Hvordan styrker vi demokratiet ved å slippe Alliansen og SIAN til det «demokratiske danskegulv»?

Når Arendalsuka nå velger å fremheve rasistiske, antisemittisme og islamofobe ytringer det offentlige rom, så reduserer og begrenser dere minoritetenes ytringsrom betydelig.

Dere skriver, i en protokoll for rådet av Arendalsuka datert 24. mai, at både Alliansen og SIAN inviteres til Arendalsuka «med henvisning til den ytringsfrihetens vide rammer og demokratiets behov for å la alle stemmer slippe til.» Tror Arendalsuka virkelig at debatten blir friere av at Alliansen og SIAN kan fortsette sin hets mot allerede utsatte grupper?

Ytringsfriheten er noe vi alle setter pris på her i Norge. Vi er heldige som har en slik sterk ytringsfrihet, men den er ikke absolutt! Arendalsuka ikke si ja til Alliansen og SIAN fordi eller på tross av at noen er uenig med dem. Det er misforstått demokrati. De kan ytre seg på andre arenaer hvor ikke premissene for møteplassen er et «demokratisk dansegulv».

Rådet av Arendalsuka mener at demokratiet har behov for å slippe alle stemmer til. Vel Arendalsuka, det er rett og slett antidemokratisk å invitere Alliansen og SIAN til stand og arrangement.

Alliansen med sin særdeles kontroversielle partileder som har tydelige rasistiske og antisemittistiske holdninger og som hetser jøder i full åpenhet på Twitter, har ingenting å gjøre under Arendalsuka.

Det samme gjelder islamhaterne SIAN som fortsatt ikke har lært seg forskjellen på Islam og Islamisme og sprer feilaktig frykt og hat av muslimer.

Og hvis det var noen som helst tvil, så er begge overnevnte langt forbi bare rasisme. Alliansen og SIAN tar faktisk til orde for etnisk rensing, eller «repatriering» som det så fint og mindre farlig heter.

Arendalsuka, Norges største politiske møteplass, og alle dens sponsorer har på lik linje med alle oss andre et ansvar om å bekjempe og slå ned på diskriminering. Kjære Arendalsuka. Å verne om demokratiet er å bekjempe fascisme, rasisme og antisemittisme og samtidig fremme toleranse, likestilling og mangfold. Det dere gjør nå er å legitimere farlig tankegods og innskrenke det offentlige rommet for veldig mange underrepresenterte stemmer med minoritetsbakgrunn.

Gode krefter i Arendal har arbeidet hardt for å gjøre Arendal til en antirasistisk sone. Det er synd at ikke Arendalsuka evner å ta det samme ansvaret.

 

 

Back To Top