fbpx
skip to Main Content

Arendal Sentrum – søndagsåpent i sommersesongen og parkering

Arendal har et veldig kompakt sentrum med en meget god tilgjengelighet. Parkeringshusene gjør at man kan kjøre utrolig nær den indre bykjerne, parkere tørt og behagelig for så å spasere de få meterne rett ut i Amfi Arena kjøpesenter eller rett ut i bykjernen enten det er rett ut i Pollen, på Torvet eller ved Kulturhuset. I p-husene betaler man for den tid man faktisk er i byen og det til en timepris som er langt lavere enn i tilsvarende byer.

Det som mangler er at også byen ønsker velkommen til alle som kun skal et kort ærend i bykjernen og der tiden til p-automaten føles som en hemsko. Her bør tilbudet være at man kan stå gratis ½ time på de mest sentrale plassene – skal du stå lengre så har du tid til å kjøre inn i et p-hus. Alle butikkdrivere og de som driver tjenesteytende næringer i sentrum ønsker seg en slik ordning. Her må politikerne få vedtatt dette så raskt som mulig. Anmodning om dette er sendt fra styret i Arendal By AS til Arendal kommune ved ordfører.

I likhet med alle andre Sørlandsbyer bør også Arendal ønske egen befolkning og tilreisende velkommen til en åpen by – også om søndagen i en kort og hektisk sommersesong.  Den konkrete henvendelsen til politikerne er at butikkene har anledning til å holde åpent søndagene i juli i 2018 dvs den 1,8,15,22 og 29 – og merk : det er ikke før kirketiden er over. Og det er altså kun i sesongen – da det vrimler av folk som besøker vår vakre by.

På disse måter ønsker vi at Arendal sentrum skal kunne oppfattes som en åpen by som tar meget godt imot sine gjester – enten det er oss som bor her, de som besøker oss både i og utenfor sesong og våre nye kunder som kommer med et øket antall cruise-skip anløp i 2018.  Jeg minner om at når jeg tok opp et forslag om å tillate den første uteservering for restauranter i 1984 i Arendal sentrum (den gang Rådstuen på Kanalplassen) i f.skap og bystyre så ble jeg latterliggjort av flere politiske partier. Men flertall ble det og utviklingen har vel vist at det var en fin ting å tillate !

Kjære ordfører og dine politiske kolleger – gi oss mulighet til å ønske våre kunder velkommen til en varmere og mer tilgjengelig by ! Din kollega i Grimstad – Krf ordfører Glimsdal har tillatt søndagsåpne butikker der og han har vel ingen dårligere tilknytning «oppover» av den grunn enn din varaordfører Terje Eikin ?  Plantasjen er åpen, kiosker og bensinstasjoner er åpne, serveringstedene er åpne, hotellene er åpne, Brustad-matbutikker er åpne, Kirkene og alle menighetshusene er åpne, men å kjøpe seg noen klær skal altså ikke være lov ?

La oss snu om på dette kjære ordfører !

Med optimistisk hilsen fra Arendal By AS

 

 

Back To Top