fbpx
Annonse:
Regjeringen Vil Forby Tigging Og Kriminalisere Det å Gi Tiggere Hjelp.
Regjeringen vil forby tigging og kriminalisere det å gi tiggere hjelp.

Alvorlig talt, skjerp dere!

Det gir lite mening å straffe folk for å be om hjelp, det vil regjeringen Solberg gjøre. Regjeringen Solberg gir nå også uttrykk for at den ønsker å straffe folk som vil hjelpe dem som sliter. Skal Frelsesarmeen, Kirkens bymisjon, diverse kommuner og privatpersoner nå få store bøter eller bli satt bak lås og slå? Johannes Heggland i Kirkens bymisjon uttalte at loven ikke vil gjelde offentlige myndigheter eller organisasjoner, men at det er vanskelig å forstå hva det vil si å være en medhjelper. Et uklart lovverk vil heve terskelen for å hjelpe dem som sliter. Det vil bare gå ut over de aller svakeste.

Jeg synes det er vanskelig å akseptere et samfunn hvor det er ulovlig å be om hjelp. Jeg finner det vanskelig å begripe at det nå kan bli ulovlig å tilby husrom til dem som sliter. Mange tiggere har fått husrom hos solidariske mennesker når vinteren har vært på sin kaldeste. Skal slike handlinger bli ulovlige?  

Les også: Vil straffe deg om du hjelper

Regjeringen skjuler seg bak de store kriminelle nettverkene i sin argumentasjon. La oss bruke politiressurser på å ta nettverkene som driver med trafficking og annen illegal aktivitet. Det kler ikke et åpent og fritt samfunn å straffe dem som ber om hjelp og dem som gir hjelp.

Jeg håper moderate og liberale sjeler i Senterpartiet, Høyre og FrP kan se forbi fremmedfrykt og prioritere ressurser på å straffe dem som skader samfunnet. Vi kan ikke innrette samfunnet på en måte som gjør det ulovlig å be om hjelp. Vi kan virkelig ikke ha et samfunn hvor man kan risikere straff for å gi hjelp til dem som trenger det aller mest.

Jacob Handegard
Landsstyremedlem Unge Venstre