fbpx
skip to Main Content

Alt vår by kan by på

«Kommunen gjorde det forbudt å kjøpe Ringnes» skriver nettstedet E24 om Tall Ship Races i Bergen i forrige uke. Under den lokale folkefesten, var det kun det lokale ølet Hansa som skulle selges. Hvorfor gjør vi ikke det samme i Arendal?

I Arendal kommune er det formannskapet som avgjør hvem som skal få skjengebevilling og hvem som ikke skal få. I sakens natur ligger det også at formannskapet kan sette krav til de som søker om å få lov til å servere alkohol. Arendal er etter hvert blitt en sommerby med mange populære attraksjoner. Hovefestivalen, Canal Street og Arendalsuka er nok de tre største. Så langt i sommer har vi sett Tuborg bli servert i lange baner på Hovefestivalen, og Arendalspilsen har florert på Canal Street. At politikerne bør kreve at pilsen som selges på denne typen arrangement er lokal, har to gode grunner.

For det første handler dette om å vise at Arendal støtter opp om Arendal. I et landskap hvor lokal varehandel trues når stadig mer handel skjer på nett, og hvor forbrukerne stadig reiser ut av landet og ut av byen for å handle, gjelder det å ta vare på de verdiene vi har her lokalt. Å sende ut et signal om at det beste er å handle lokale varer når det lar seg gjøre, er et viktig ledd i å bevare lokal næring og lokale initiativ.

For det andre handler dette om å bygge Arendals omdømme til dem som kommer hit. Tradisjonelt har det vært veletablerte voksne og små barn som reiser til Arendal for å oppleve svaberg og sjø på ei hytte i sommerferien. Med Hovefestivalen åpner vi byen vår for et helt nytt publikum, et publikum i mellomsjiktet mellom barn og voksne. Det er viktig at vi bruker de midlene vi har for å vise disse potensielle turistene og fremtidige arendalspatriotene hva vi har å komme med, for det er så mye!

Kommersielle selskap vil selvfølgelig alltid velge det mest økonomisk forsvarlige alternativet, men politikerne er privilegerte nok til å kunne tenke byens beste, det bør de benytte seg av.

Back To Top