fbpx
skip to Main Content

Alle skal med

Vi vokste opp med eventyr om det åpenbare gode og det åpenbare onde. Men på et tidspunkt er det noen som tenker: «Nei, så onde kan ikke folk være».

Og på et tidspunkt får vi vite om økonomisk rike konger som lever i sine slott, mens en stor del av befolkningen lever i fattigdom. Om stater som ikke bryr seg om hele befolkningen og ikke minst menneskeskapte globale oppvarminger som er en konsekvens av rikdommen visse folk lever i og som går utover fattige mennesker som ikke har noe med det å gjøre.

Når man når dette tidspunktet, finner man ut at ekte ondskap ikke bare er i eventyr, men på partikontorene til Høyre og FrP. Den eneste forskjellen er at det ikke lenger er så åpenbart. De frister med små goder som billigere bensin og diesel og billigere alkohol, men de ser ikke det store bildet om hvordan et samfunn skal fungere på best mulig måte. For å få det best fungerende samfunnet skal alle med. Men alle er ikke med når 100 000 barn lever i fattigdom i Norge. En god politiker som ser det store bildet, borer ikke i Lofoten på grunn av kjappe penger eller arbeidsplasser.

Den gode politikeren ser at hvis vi fortsetter å bore etter olje vil millioner dø. Jeg hater å kritisere andre partier istedenfor å fremme vår politikk, men det er på tide at folk våkner.

Vetle Grut
AUF i Arendal

Back To Top