fbpx
Annonse:
0aff712ebea1198065831cf90ba3a737.jpg

Fattig på penger, men rik på opplevelser?

Våren 2014 har vært våren for debatt om norsk fattigdom. 28 200 norske barn bor i dag i en familie hvor de ikke har råd til det andre anser som normalt. Familier som ikke har råd til å reise på sommerferie er derfor blitt et hett tema. Gode mennesker har stilt sine båter, hus og sitt selskap til dispensasjon, og illustrerer på den måten medmenneskelighet på sitt beste. Men hvor nødvendig er det?

I sommer tar vi i Arendals Tidende dere lesere med på en reise rundt i vår egen by og i vårt nærmiljø. Vi vil sette fokus på gledene og opplevelsene vi kan finne like utenfor dørstokken. I spalten «Turist i egen by» vil gjenopplever vi Arendal og omegn sammen med deg. I spalten «Våre strender» sjekker vi ut fasilitetene på noe av det beste Arendal har å by på. Og i spalten «Frokostpatruljen» undersøker vi hvordan de som velger å tilbringe ferien sin her i Arendal egentlig har det.

Med tett opp mot 30 grader, strålende sol, svak og sval vind, sommershow, softis, konserter, festivaler og yrende liv i byen er det vanskelig å unngå å føle seg privilegert når man bor i Arendal. Det er tross alt hit turistene fra resten av landet reiser når de skal nyte livet i ferien.

Det er ikke noe galt med familiene som synes det er trist å ikke kunne reise til syden i ferien, men noe er galt når barn føler seg utenfor på skolen fordi de ikke har vært på Gran Canaria i løpet av sommeren. Denne galskapen blir ytterligere forsterket av medier som kaster seg over «fattigdomshistoriene» som sultne ulver. Fattigdom og gode sjeler selger uten tvil, men holdninger som tilsier at god gammeldags hjemmeferie ikke er godt nok er ikke sunt å fremme.

I Arendals Tidende velger vi heller å snakke opp de verdiene vi har i vårt nærmiljø, og som er tilgjengelige for alle og enhver.

God sommer!