fbpx
Annonse:
Grete A. Husebø Ansvarlig Redaktør
Grete A. Husebø Ansvarlig redaktør

Den miljøvennlige katastrofen

«Økonomisk krise, krisemøte, krise og atter krise» slik omtales gjerne den såkalte returkraftsaken i forbindelse med at Arendal kommune har garantert for et lån på 486 millioner, til et selskap som sliter med å gå i pluss. I dagens utgave av Arendals Tidende kan du lese litt om kriser, og mest om hvordan energigjenvinningsanlegget på Langemyr egentlig fungerer. Hva er det vi Arendalitter har satt 486 millioner kroner på spill, samt 12,4 millioner kroner i et ansvarlig lån sammen med Grimstad og Froland, for å realisere?

Anlegget på Langemyr ble en realitet for fem år siden, i 2010, med en prislapp på 1,4 milliarder kroner. Siden da har rettssaker og vanskelig økonomi preget store deler av oppmerksomheten rundt selskapet.

Samtidig er det er framside av medaljen. De ansatte på Returkrafts gjenvinningsanlegg jobber hver dag for å maksimere kronene som kan tjenes på det søppelet vi sørlandinger legger fra oss. På anlegget i Kristiansand tar de hånd om vårt restavfall, istedenfor at det skal bli liggende på en søppeldynge eller kjøres bort med store buldrende Co2-utslippende lastebiler.

At mitt og ditt søppe+l ville produsert fire til fem ganger mer Co2 uten det kostbare anlegget på Langemyr kan lett gå i glemmeboka når store minuser og kritikkverdige tall presenteres. I dag kan vi imidlertid ta oss en liten pause fra det.

Les, kos deg og bli klokere.