fbpx
skip to Main Content

Tid for råte

Røtmåneden er her, bedre kjent som hundedagene. Nå skal mat råtne, hunder bli gale og lik skal dukke opp i vannkanten. Men råteskader på skatehaller har vi aldri tidligere vært utsatt for i denne kalendermåneden.

I forrige onsdags Arendals tidende kunne du lese om daglig leder av skatehallen som var svært fortvilet over at den er stengt på grunn av råteskader, og det etter kun fire måneders åpningstid. Skatehallen ble tatt i bruk i vinter og offisielt åpnet i april, men veien frem mot åpning var lang og kronglete.

Ideen om en skatehall i Arendal begynte som nettopp det, en fjern idé. Og det var først da lokalet inni Pollen parkeringshus ble foreslått at tanken matrealiserte seg i noe som faktisk kunne gjennomføres.

– Vi visste at det kom til å bli problemer med fukt fra første dag, men hva skulle vi gjort? Om vi hadde sagt nei ville vi vært redde for å ikke få noen hall, forteller daglig leder Bryan Hayes til Arendals tidende.

En skatehall for ungdom i Arendal er ikke bare en arena for lokal talentutvikling. Det er også en mulighet for barn og unge til å kanalisere negativ aktivitet inn i noe positivt. Det er kun 25 år siden skating ble tillatt i Norge, og aktiviteten er fortsatt preget av et rebelsk stempel. Når ungdom som søker mot det blir møtt av et positivt og oppbyggende miljø, ser vi et av de viktigste forebyggende tiltakene for ungdom i Arendal.

Dette må ikke møtes passivitet. Når lekkasjer oppstår i hallen bør det ikke gå ukesvis før de rettes opp, og det bør ikke få gå så langt at rampene rekker å bli råteskadet. Skatehallen i Arendal er et fantastisk initiativ som det er svært gledelig at det ble gjennomslag for å bygge, nå må det følges opp.

Back To Top