fbpx
skip to Main Content

Tid til å tenke

Midt i ettermiddagsrushet tirsdag denne uka ble mennesker som hastet til bussen, til butikker og hjem fra jobb byttet ut med personer som tilsyne latende var uberørt av byens ståk og støy, skrikende måker og bremsende busser. På Sam Eydes plass satt et knippe mennesker i lotusstilling, målet med det hele var å samles rundt meditasjon.

Stressrelaterte sykdommer øker stadig blant nordmenn, en av tre ungdommer sliter med stress, og så langt er den eneste løsningen de fleste fastleger kan tilby medisiner. En doktorgradsavhandling fra Universitetet i Tromsø kan imidlertid antyde at det er belegg for å tilby andre løsninger. I forskningsprosjektet har 150 psykologsistudenter fått 20 timer med kursing i mindfulness og stressmestring, en like stor gruppe var uten kursing. Resultatet ble en markant nedgang i stressrelaterte plager hos studentene som ble kurset i mindfullness.

Med vettet i behold må vi nok likevel vedgå at det ikke passer hvem som helst å sette seg ned på Sam Eydes trapper for å lukke øynene og lete etter sjelefred. Arrangementet tilbød likevel en liten vekker til dem som gikk forbi, om å sette av tid til å ta vare på seg selv i hverdagen.

Back To Top