fbpx
skip to Main Content

NRK endelig til vurdering

POLITIKK:

NRK-lisensen innkreves nå igjen og i 2014 skal du betale 2729,16 kr uavhengig av om du benytter deg av NRKs tilbud eller ikke. Mens andre medier må kjempe om annonsører og deg som abonnent, er du tvungen kunde hos NRK. Særlig lokalmedia utfordres av «gratistjenestene» til den statseide kringkasteren, som stadig blir større. Fremskrittspartiet har lenge vært skeptiske til NRKs særstilling i mediemarkedet og med oss i regjering ser vi endelig tegn til forandring.

Frem til monopolet ble avskaffet i 1985 var det naturlig at alle TV-eiere betalte lisens. Men så skjedde det noe. Nye kanaler vokste frem, og nye plattformer utviklet seg. De rødgrønnes svar på medienes utvikling var å endre NRKs rammevilkår. NRK måtte gjøres konkurransedyktig. Fremskrittspartiet derimot så at NRKs særstilling ikke nødvendigvis hadde noe for seg lenger. Som alle vet ble våre forslag om å avvikle NRK-lisensen avvist og NRKs virksomhet eksploderte.

Fremskrittspartiet vil begrense NRKs virksomhet så lenge kanalen har dagens finansielle fordeler. Og nå skjer det. Kulturminister Thorhild Widvey har sendt NRK-plakaten ut på høring blant annet for å vurdere NRKs innholdstilbud, og vi forventer en endring. En kraftig innskrenking av hva NRK kan bedrive på dine og mine penger, betyr en styrkning av lokal radio og lokalaviser og et mer rettferdig mediemarked. Samtidig forventes store kutt i NRK-lisensen.

Nå endres veiavgiften og arveavgiften er fjernet. NRK-lisensen er den neste!

Ib Thomsen

Stortingsrepresentant, FrP

Back To Top