fbpx
Annonse:
Grete A. Husebø Ansvarlig Redaktør
Grete A. Husebø Ansvarlig redaktør

Rart, smått og lokalt

«Jeg er nok litt rar» sier Camilla Glad i dagens utgave av Arendals Tidende. Og kanskje må man være litt rar for å begi seg ut på oppdraget som redaktør og i tillegg daglig leder i en av landets minste lokalaviser i 2015.

Opplaget for lokalavisene i 2014 viste, ikke overraskende, en jevn nedgang. Imidlertid er trenden at nedgangen for lokalavisene er noe lavere enn nedgangen for de landsdekkende avisene. De konkrete tallene er vanskelige å vise til, da utredningen av fjorårets tall ble regnet på et litt annerledes grunnlag enn tidligere.

Arendals Tidende kjenner like godt som alle andre aviser alt for vel til nedgangen i papiravisene. Samtidig kjenner vi godt til det som holder lokalavisene oppe, nemlig den følelsen av tilknytning man får til lokalavisa som en aktør i nærmiljøet. Gjennom utfordrende tider det siste året har vi i Arendals Tidende satt stor pris på trofaste abonnenter, lesere og tipsere. Og det vil vi gjøre også i fremtiden.

Det er ikke noe annet sted enn i lokalavisene du kan lese om den unike blomsten som er funnet ved et lokalt tjenn, om skolebarna som har samlet inn penger til den lokale fotballklubben eller de viktige valgkampsakene i en kommune med alt fra tusen til førti tusen innbyggere. Og det er ikke noe annet sted enn i lokalavisene alle disse tre sakene er akkurat like viktige.

De lokale avisene i Agder skriver om stort og smått, og både rare og normale nyheter. Derfor er ei litt rar dame i slutten av 30-åra kanskje akkurat det Åmliavisa trenger.