fbpx
Annonse:
Kittelsbukt:Det Tidligere Karl S. Hanssen Bygget Er Nå Solgt Til Eiendomsselskapet Steinar Moe AS Og Skal Huse Tidligere Rusmisbrukere Gjennom Tyrili-stiftelsen.
Kittelsbukt:Det tidligere Karl S. Hanssen bygget er nå solgt til Eiendomsselskapet Steinar Moe AS og skal huse tidligere rusmisbrukere gjennom Tyrili-stiftelsen.

TYRILI-STIFTELSENS ETABLERING

Lesernes reaksjoner

Anette Gjerrestad Veeeldig skeptisk…. Ære være de som kommer ut av sånne problemer, men det er ikke realistisk at det skal gå bra å samle en gjeng med tidligere rusmisbrukere til å bo midt i gryta med stoff.

Eirik Bruun Ingebretsen Jeg holder med Røed her. Det høres ikke gunstig ut at de som prøver å komme bort fra rus problemer blir plassert 200 meter fra der det er best tilgang på rus…

Vivian Nilsen Jeg bor selv sentrumsnært, og her har vi hatt rusmisbrukere som skulle integreres i samfunnet som aller nærmeste nabo over flere år. Det var virkelig ikke greit for noen parter, og jeg skjønner ikke tankegangen her etter å ha sett dette på nært hold.

For det første ble dette et samlingspunkt for andre rusmisbrukere 24/7, som selvsagt ikke var positivt for rehabiliteringen til beboerne. Kjøp og salg var også helt åpenlyst rett på utsiden av boligen.

For det andre, har disse menneskene nok med seg selv i denne fasen, og å vise hensyn til mennesker er veldig vanskelig. Ved å bli flytta midt i sentrum, vil jeg si det forventes et visst hensyn til andre hvordan kan de forvente at beboerne klarer det i denne fasen? Og vil det bli fulgt opp, eller vil denne utfordringen legges rett over i hendene til politiet?

Arve Alsvik Jeg vet ikke hvilket stadium de som er tenkt bosatt her befinner seg på, men uansett må en med rusfortid før eller senere stå på egne bein. Et sentrumsnært bosted i samfunn med andre i samme situasjon, kan være akkurat det riktige sted for å komme seg videre. Tanken om at rusavhengige for alltid må isoleres fra andres rus er merkelig og i praksis umulig.

Janniche Hanstad Dette er jo mennesker som har vært i beh. og skal ut i samfunnet igjen.da regner jeg med det er nulltoleranse for rus der.tyrili er en flott beh.plass og få til arendal og behovet er stort.derimot er vel ikke plasseringen den beste…. her i kommunen blir de fra før flyttet til kommunale boliger som ikke har oppfølging eller ansatte.tyrili har ihvertfall en gjennomgående plan for dette,mens man ellers har satt mennesker i fallefrrdige kommunale sentrumsleil…