fbpx
Annonse:
Grete A. Husebø Ansvarlig Redaktør
Grete A. Husebø Ansvarlig redaktør

I Barbu skal vi brygge og i Barbu skal vi bo, men hvor blir det park mon tro?

Det er satt mange punktum i den 20 år lange debatten om bruk av Barbu. Mange forslag er også lagt på bordet, park er åpenbart, badeland, bystrand og hotell er også blant det som har vært oppe. Det siste punktumet i debatten ble satt da bystyret i fjor endelig vedtok reguleringsplanen for østsiden av bukta. Et slags kompromiss med litt grønt, mye næring og mye boliger er resultatet.

Forrige uke ble starten på noe nytt etter alle disse punktumene markert, da Barbu brygge inviterte til informasjonsmøte om 50 ledige leiligheter i de første to av tre blokker som skal bygges på området. Interessen er stor, og en lang og vanskelig prosess synes ikke å legge noen demper på det. Heller ikke at de fremtidige eierne av disse leilighetene vil få noen av byggenes argeste motstandere som nabo.

Park i Barbu og grøntområder i byen har den siste tiden fått mange unge til å engasjere seg i debatten, innlegg i Arendals Tidende har vist et stort engasjement særlig fra elever på Steinerskolen. Dessverre kommer engasjementet litt for sent. Eiendomsutbyggernes enorme flagg som veier i vinden som om det skulle markere de første skrittene som er tatt i Barbu, likt som på månen, illustrerer det. En ny prosess er i gang, og et nytt Barbu vil stå ferdig i Arendal om få år.

Derimot er det nå tid for å engasjere seg i utviklingen av bykjernen vår. På Torvet tar i disse dager en lekeplass form, men hva annet den gamle markedsplassen skal innebære er langt fra bestemt. Kanalplassen vil også etter hvert være moden for nye vurderinger og innspill. Og til tross for at byen vår i store deler av året sliter med bydød og vanskelig drift, byr varme sommerdager og Pollen full av folk på optimistiske tanker.

Samtidig som Arendal sentrum ikke klarer å stå som en like sterk handelsarena som tidligere, ligger det også en mulighet i utviklingen. Barbu-kampen er tapt for grøntforkjemperne, men videreutviklingen av Arendal sentrum er så vidt påbegynt.