fbpx
skip to Main Content
Grete A. HusebøAnsvarlig redaktør

1-2-3 stem

Lørdag er dagen det avgjøres om Norges ildsjelpris for 2015 skal gå til Thorbjørn Gyberg, og det er på tide for oss arendalitter å stemme i vei. Det lokale engasjementet vi så da ØIF Arendals håndballmenn stakk av med norgesmestertittelen i herre-håndball var inspirerende og givende, og nå er det på tide å finne frem den samme lokalpatriotiske delen av engasjementet vårt.

Gyberg er en av fem personer fra hele landet som er nominert til årets ildsjelpris. Det flotte med denne prisen er at den viser frem bredden i norsk frivillighet og idrettsliv, og det er viktig å presisere at samtlige av de nominerte er verdige vinnere. Personene det står mellom når heder og ære skal deles ut av det norske folk driver med alt fra basket og boksing, til turn og trening. Likevel er årets utdeling noe spesiell for oss arendalitter, for nå har vi muligheten til å vise hvor stolte vi er av en av representantene for frivilligheten som bidrar med så mye i vår egen by og vår kommune.

Thorbjørn Gyberg er kjent for mange som en av pådriverne i byens boksemiljø, et miljø han også har vært med å bygge opp. Både gjennom boksetreninger og gjennom personlig engasjement for enkeltpersoner, har treneren bidratt til å utvikle mange unge mennesker vi i dag kan være stolte av at bidrar til lokalsamfunnet vårt. Boksemiljøet i Arendal har en egen evne til å dra med seg mennesker som ellers kunne havnet i dårlige miljøer, og det skal vi sette pris på.

I en tid hvor man kan utdanne seg til mental coach på kveldskurs eller internett, er det lett, og nesten litt godt, å vende blikket mot «coachene av den gamle skolen». Det er flott å se verdien av modne mennesker som lar sine liv og sine erfaringer komme unge og usikre individ til gode. Arendals Tidende skal på ingen måte her rette et vondt ord mot «mental trening», som på sin måte hjelper mange mennesker. Derimot vil vi rette tusenvis av godord mot de viktige mentorene i samfunnet, og mot vår egen tids, og vårt samfunns, Mr. Miyagi-er eller Mr. Han-er.

Arendals Tidende heier på Thorbjørn Gyberg under helgas utdeling av ildsjelprisen.

Back To Top