fbpx
skip to Main Content
Grete A. Husebø Ansvarlig redaktør

Forsøplende opprenskning

Arendal opplever i mai og juni sin egen lille full-city skandale. Hvite plastbiter preget først strendene på Hisøy, så Galtesund og Tromøy, og nå også Lillesand og Grimstad. Og selv om de verken saulet ned sjøfugl eller oljet ut kysten vår, gav de oss en pekepinn på hvor sårbar den vakre skjærgården vår er for å preges av utslipp av den unaturlige sorten.

Paradoksalt nok kommer bitene fra et renseanlegg plassert i kilen med det passende navnet Saulekilen på Hisøy. De hvite plastbitene som har preget AustAgder-kysten de siste ukene er i bunn og grunn et verktøy Saulekilen renseanlegg bruker for å unngå at det jeg og du på den ene eller andre måten putter ned i doen, skal slippes rett ut i havet. Feilen som gjorde at tusenvis av de små firkantete plastbitene unnslapp renseanlegget skjedde i forbindelse med at en ny biologisk renseprosess skulle innføres.

I denne utgaven av Arendals Tidende kan du lese om hva som egentlig blir gjort i renseanlegget på Hisøy og hvordan de håndterer alle unevnelige objekter som finnes i arendalittenes kloakksystem.

Samtidig kan du lese om en helt annen aktivitet på byens andre øy. Fra Kongshavn på Tromøy leveres nemlig radio nyheter til hele Norges land, fra en kjeller i en helt vanlig bolig. Kanskje nettopp de små hvite firkantene har nådd Jonas Bordings nyhetskringkasting?

Ta deg også tid til å lese om representantene som stiller til kirkevalget i kommunen vår i år. Valget av spirenes voktere kan raskt havne i skyggedalen når byens politikere skal velges, men i denne utgaven av AT Helg kan du også lese om dem som brenner for å gjøre byens menigheter mer inkluderende og viktigere i folks hverdag.

Back To Top